Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan rendezitek el magatokba...

Hogyan rendezitek el magatokban, hogy nem annyit és úgy foglalkoztok/bántok a kicsikkel, amennyit és ahogy szeretnétek?

Figyelt kérdés
a nagy 3 éves múlt, a kicsi meg 6 hónapos. Alig van időm rájuk, főleg a naggyal nagyon kevés időt töltök csak kettesben játékkal, sokkal sokkal kevesebbet mint a kicsi előtt. A kicsivel sem tudok annyit foglalkozni, mint anno a nyggal kicsi korában. Pedig igényelné ő is, olyan kevéssé ellevős kisbaba még. A nagy elvan magában, de az nem ugyanaz mint a jól levés. vagy pl. a kicsi igényelné, hogy ott feküdjek mellette míg elalszik (nehezen alszik el), de nem tudok fél órát erre szánni, max. este, mikor az apjuk is itthon van, nappal nem. Sajnos nem alszik be könnyen cicin mint anno a nagy. Vagy hogy sokszor a kicsi alvásához kell igazítani a dolgokat, ami a nagynak néha rossz. vagy fordítva. és azt már nem is mondom, hogy a kialvatlanság stb. miatt bizony türelmetlenebb vagyok, mint azelőtt. én ezeken sokat őrlődöm. persze lehet azt mondani, hogy nem tehetsz róla, te mindent megteszel, (én így érzem), de attól még rossz. :(
2012. febr. 5. 11:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is vannak hasonló érzéseim, és szerintem sokunknak még.
2012. febr. 5. 11:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is nehéz . és főleg úgy, hogy a nagyobbik azt mondja: "tedd le, gyere játszani!", közben meg sírdogál a picike.

Én úgy próbálom megoldani-és a nagyobbik fogékony is rá- hogy pl. amikor szoptatom a kicsit odahívom nagyot, hogy hozza a játékait, vagy a játékaihoz megyünk át a picivel, és amiközben etetem a babát "játszok", beszélgetek a nagyobbikkal.

2012. febr. 5. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is sokat őrlődöm ezen...csak nekem 3 van...(nem így terveztük,de ez lett) úgy érzem, egyikre sincs annyi időm amennyi kéne nekik egyesével..

Megoldást sajnos nem tudok, ez már így alakult mindig várniuk kell a sorukra és arra a kicsi saját időre amennyi jut nekik egyesével.

Azért nem tűnnek boldogtalannak :) (5 és 3 évesek a "nagyok") de én tudom hogy lehetne ez sokkal jobb is.

2012. febr. 5. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!