Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan büntessem a gyerekem?

Hogyan büntessem a gyerekem?

Figyelt kérdés

már így is teljesen kivagyok tőle,mindig a rosszat csinálja.de a mai nap kivágta a biztosítékot,eltörte a szemüvegem.

tudja hogy nem szabad hozzá nyúlnia,felállt a székre és levette a polcról.

nem tudom már mivel tarthatnám kordába,imádom,mert az életem,de be kell valljam,nagyon rossz,és fogalmam sincs mit rontottam és hol rontottam el.

2012. febr. 5. 09:54
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Mekkora a gyerek? Az,hogy a szemüvegedet eltörte, csak ügyetlenség, EMIATT nem kellene igazán büntetni, te vagy a hibás, ha olyan helyen hagyod, ahol hozzá tud férni, és méghozzá nemis szemüvegtokban tartod.
2012. febr. 5. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:

csak a figyelmedet akarja magára terelni. sokkal többet foglalkozz csak és kizárólagosan vele. beszélgessetek, magyarázd el neki a dolgokat. (pl. ha azt szeretné, hogy rá figyelj, vele játsz,akkor menjen oda és szóljon neked, hogy "anya, ölelj meg, szeretgess satb.)

nálunk ezek nagyon beváltak.

ne büntesd, mert csak ront a helyzeten a további frusztráció. magyarázz, magyarázz, magyarázz.

2012. febr. 5. 10:18
 3/5 A kérdező kommentje:

2 éves,és a szemüveg tokot ugyan úgy kinyitja,tehát nagyjából a tok használata is fakultatív.

polcra tettem,direkt hogy ne vegye le,ne érje el,de hát megoldotta,a flafonra már csak nem ragaszthatom fel.

ami miatt nem tudom mit rontottam el,az éppen a Te válaszodból ered kedves második,mert kicsi kora óta tényleg a maximálisan azon vagyok hogy mindent elmagyarázzak neki.

bezzeg ha megdicsérem akkor mondja hogy okos a baba.

de amikor rosszat csinál és elmondom neki hogy miért csinált rosszat,látom rajta hogy szinte be se megy a hang.

tudom hogy ezt a "korszakot" is meg kell élni,át kell élni,csak szeretném valamennyire a rosszaságát kordában tartani,de már nem tudom hogyan.

2012. febr. 5. 10:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A büntetésnek mindig össze kell függenie a bünnel.

Ebben az esetben egyszerüen nem mászhat fel többet székre.

(amúgy is veszélyes egydül egy székre mászkálni 2 évesen)

Egyszerüen ettöl a pillanattól tiltva van ahányszor akárki meglátja egyszerüen nem engedi hogy felmásszon. ez az elsö idöben óriási hisztit fog kiváltani de ez van, te vagy a felnött és te szabod a határokat. A hiszti kb 2-3 napig fog tartani de ha kitartó és következetes vagy nem fog többet felmászni.

ha nagy a hiszti egyszerüen üljetek le a kanappéra együtt sírja ki magát, majd ha tudsz már vele beszélni akkor elmondod, hogy a székröl mindent elér és levesz és eltör, így nem szabad oda felmászni. valószínü mindig újra és újra fogja próbálni de ez van.

A követekzetes gyerek nevelés abban van hogy elöre gondolkodunk. nálunk pl tilos székre mászni már elejétöl, mert könnyen letud esni. kanappéra mászás feltétele hogy leül és max mászik a kanappén. ha ezt nem tartja be már megy is le nincs könyörgés.

Amit soha ne tegyél, ne csukd a szobájába ne állítsd sarokba és ne üsd meg sehogyan sem. (még kézre csapást se alkalmazz)

Minden mozdulat amit mutatsz neki megtanulja, így pl kézrecsapással az ütést tanulja meg.

A szobába bezárás egyrészt kegyetlen, másrészt semmire nem jó, mert csak idegesebb lesz a gyerek, és a végén semmit nem ért, nem tudja miért volt ott, egyszerüen a bajában magár hagyod.

Sarokba állítás nem lenne rossz, de ugyan ezzel az erövel lelehet ültettetni a kanappéra is, ahogy eléred hogy a sarokban maradjon, úgy eléred hogy leüljön a kanappéra. MAJD ha lenyugodott akkor elmondod mi a baj és mi a következménye, mi a büntetés, mit kell tennie stb...

elrontani semmit nem rontotál el, gyerek korával járnak ezek a dolgok. legyél nagyon figyelmes és gondolkodj minden cselekvésnél elöre.

2012. febr. 5. 10:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Nemrég találtam egy honlapot gyereknevelésről, érdemes megnézni:

[link]

2012. febr. 5. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!