Lop a gyerekem! Mivel büntessem?
Figyelt kérdés
Többször előfordult, hogy 5 éves kisfiam elcsent egy-egy apróbb játékot az oviból, vagy a baráti házaspárok gyerekeitől. Ha kérdőre vonom, hazudik, letagadja, végül bevallja, hogy honnan került a játék a zsebébe.
Kétségbe vagyok esve! Tőlünk nem ezt látja!
Vagy ebben a korban még megbocsátható?
2011. febr. 22. 20:34
1/4 anonim válasza:
Én 6 éves voltam, amikor elloptam egy csokit a boltból. A szüleim elmentek, kifizették, de nem engedték, hogy megegyem. Ki kellett raknom az íróasztalomra, és nézhettem. Naponta le kellett törölnöm róla a port. 8.-os voltam, mikor eltünt/gondolom anyám kidobhatta, mert már megkukacosodhatott/Nekem így hatottak a lelkiismeretemre.
2/4 anonim válasza:
a legnagyobb büntetés hogy vissza kell adnia és bocsánatot kell kérnie.Meg kell tanulni hogy a tetteinkért vállalni kell a felelősséget.Kérdezd meg miért hozza el?neki sokkal több sokkal szebb játékai vannak,azok azért vannak,hogy mindenki játsszon velük.Régen az első fiamnál amikor baráti társaságba mentünk és volt gyerek,midig elkérhetett egy dolgot amit aztán később visszavittünk+vittünk mi is az ő játékaiból kölcsön.Igy megtanulta,hogy nyugodtan kérhet,de neki is adni kell.más játékával a legjobb játszani,de ezek csak pár napig tartanak,ha sikerül megmagyaráznod,hogy ő sem örülne ha kérdés nélkül vennék el a kedvenc játékát.
3/4 anonim válasza:
Szia!
Az én fiam is ennyi idős volt,amikor pár hétig elhozott ezt-azt az oviból,másnap visszavitettem vele,és elmagyaráztam,hogy ő is szomorú lenne,ha eltennék a dolgait.Szerencsére hamar megértette.
Utána még párszor átnéztem a zsebeit mielőtt eljöttünk az oviból,de hamar lecsitult az ügy.
4/4 anonim válasza:
3.vagyok,annak idején én is kiírtam ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!