Akiknek a babájuknak megkésett vagy akadályozott beszédfejlődése volt, milyen árulkodó tüneteket észleltetek?
konkrétan az "árulkodó tünet" az volt, hogy nem beszélt :D
legelőször a 18 hónapos oltáson beszéltünk róla, hogy kevés amit mondd, összesen 5-6 szó. majd 2 éves státuszon beszültünk róla legközelebb, akkor 10 szót mondott tudatosan, kb. 20 szót utánzott.
elküldött a doktornénink felmérésre, most megyünk a 2.-ra, sajnos nagyon lassan halad a dolog :(
azóta persze rengeteg dologra felfigyeltem a mi több mint gyanús :S
egy ideig autizmusra is gondoltunk a férjemmel, vannak autisztikus tünetei, de itthon kizártuk magát az autizmust, mert nem olyanok a tünetei amik miatt aggódnunk kéne, már amit az internet ír. na meg az első felmérésen is kizárták, szerintük csak egy kis figyelemzavar na meg lehet a hallásával is van gond, de nem engedi a vizsgálatokat így ezzel még várunk pár hónapot.
Te gyereked mennyi idős?
Jót nevettem az első válaszon, nálunk is ugyan ezek a jelek voltak, nem beszélt a lányom! :)
Baba nyelven nagyon tudott, mindenki ismeri a lányom a környéken, mert ő az aki mindenkihez oda megy, két kézzel magyaráz, arcokat vág, és nagyon aranyosan mondja mondja a saját nyelvén mintha mindenki
értené!
2,5 éves koráig csak Apa, Mama, Papi, azt sem mondta hogy Anya, majd elkezdte mondani ki kicsoda a mesében.
Karácsonykor haza mentünk szüleimhez 2 hétre, és a környezetváltozás annyira jó hatással volt rá, hogy elkezdett beszélni, de olyanokat tud, mondd, hogy rácsodálkozom! Jövő hónap végén lesz 3 éves, de most érte utól a többieket, mert 2 hónap alatt több száz szót megtanult, szavakat kezdi mondatokká alakítani, össze kapcsolja őket.
Engem mindenki nyugtatott, hogy 4 éves koráig ráér, a háziorvos is csak nyugtatott, és láss csodát, beszél, úgy hogy értem is, nem csak gagyog.
A minap olyan kis drága volt, vettem neki egy hercegnő jelmezt, kijött a szobájából úgy hogy rajta a ruha, valahogy felvette, pedig még soha nem öltözött magában, és azt mondta : Na Anya, hogy tetszik szép ruhám! Ez olyan csoda volt nekem hogy ilyet tud a gyerekem, aki 2 hónapja még csak azt mondta hogy apitye kukululu pitye kopi .....
Szóval csak türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!