Kell e szakemberhez vinnem lassan 3 éves fiamat a beszéde miatt?
Figyelt kérdés
Elég érdekesen beszél nem tudom a nevén nevezni hogy hogyan is,önállóan minden betűt kimond tisztán de pl.azt hogy felkelt a nap tisztán mondja,viszont ha azt mondja hogy menjünk ki a nappaliba abból bizony(pappali) lesz:(Ha toldalékot kap némelyik betűt,már átképzi teljesen./ hónapja született meg a kislányunk is,volt bekakilós problémánk is de lekopogom úgy néz ki egy hete rendeződött az is.Remélem a beszéd zavarnak is csak ehhez van köze!:(Valakinek esetleg hasonló tapasztalat?2012. jan. 25. 10:54
1/3 anonim válasza:
Te is érzed, mi miatt van, szerintem most semmiképp ne vidd, 5 éves korig amúgy sem nagyon szoktak logopédushoz menni.
Fél évet én mindenképp várnék.
Ha nagyon aggódsz, telefonálj a gyermekorvosodnak, hogy figyelje meg, amikor legközelebb mentek valami más miatt.
2/3 anonim válasza:
3 évesen szerintem ez még nem beszédhiba, főleg nem zavar. Bár nem vagyok logopédus, csak óvónő... A legtöbb kisgyerek ennyi idpősen még nem beszél tisztán és ebbe nagyban belejátszanak az élettani okok(beszédszervek kialakulatlansága/. Az, hogy vannak torzan, hibásan ejt, életkori sajátosság, ahogy nő, ügyesednek a beszélőszervek, magától javulni fog. Akkor kell vele foglalkozni, ha még 5 évesen is fennáll a probléma, mert iskolakezdésre tisztán kell beszélni, ez felteéele az írás-, olvasástanulásnak.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen,csak azért zavar nagyon,mert amíg nem volt meg a kistesó szépen érthetően beszélt!Remélem javulunk!Minden jót!
2012. jan. 25. 14:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!