Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lesz érthetőbb a beszéde?

Mikor lesz érthetőbb a beszéde?

Figyelt kérdés

28 hónapos kisfiam most kezdett el szavaket mondani. Eddig is volt pár szava, de nem sok. Most viszont megjöhetett a beszédkedve, mert hirtelen migindult. Ti mit tapasztaltatok később beszélő gyerkőcötöknél, mikor tisztultak ki a hangok? Mikor lettek a szavakból mondatok?

Köszönöm.

2011. aug. 26. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2 évesen még alig beszélt valamit.

Most 28 hónapos 3 hete jár bölcsibe.

Bölcsi kezdés előtt ott tartott a beszédben,hogy csak szavakat mondott.2 nap után úgy jött haza,hogy 3 verset elmondott.

"Zsipp-zsupp, kenderzsupp,

ha megázik, kidobjuk.

Zsuppsz!"

"Hinta-palinta

Régi dunna

Kis katona

Ugorj a Tiszába, zsupsz!"

"Tente baba tente

Itt van már az este

Köszöngetnek szépen

Csillagok az égen"

A második hét közepén mikor hazajöttem a melóból úgy fogadott az ajtóba a fiam,hogy :"Beszáll a bácsi a pici piros autóba."És hozta a kis autóját és mutatta:)

Mostmár teljes mondatokba beszél.

Nekünk nagyon sokat segített,hogy bölcsibe került.

Sokkal nyugodtabb,figyelmesebb,okosabb lett.

2011. aug. 26. 13:05
 2/5 anonim ***** válasza:
a lányom kétéves koráig csak halandzsázott, hat hét múlva már önálló mondatokat alkotott, 2,5 évesen most már egyre inkább értik idegenek is a beszédét, de sztem eddig is értette, aki akarta
2011. aug. 26. 13:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen már sokszor hallottam én is, hogy a bölcsi sokat segít. Akkor nagyon hirtelen látható a fejlődés.

Az én lányom nem jár bölcsibe, nálunk a beszéd szépen folyamatosan alakult ki. Először ő is érthetetlenül mondott ki szavakat, mindig kijavítottam neki, egy darabig ugyanúgy mondta még, majd egyszer csak helyesen ejtette már ki. A szavakból is folyamatosan lettek mondatok, kétszavas, majd háromszavasok. Tehát nálunk nem hirtelen történt.

A mondókák tényleg sokat segítenek, én volt hogy egy mondókát egymás után 20-szor is elmondtam mert kérte. Nagyon figyelte a számat, a mondókákat nagyon gyorsan megtanulta, gyorsabban mint bármi mást. Én úgy érzem a sok mondókázás után jött meg a "beszédkedve" is.

2011. aug. 26. 14:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Szeptemberben én is megpróbálnám a családi napközit heti 2 alkalommal. Remélem lesz változás.
2011. aug. 26. 18:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam pont 28 hónapos. Napról napra szebben beszél. 3-4 szót is összerak. Szerintem ez teljesen gyerekfüggő. Ez olyan mint a mikor ment, forgott stb dolog. Legyél türelmesebb. Naponta változnak .
2011. aug. 30. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!