Mikor lesz érthetőbb a beszéde?
28 hónapos kisfiam most kezdett el szavaket mondani. Eddig is volt pár szava, de nem sok. Most viszont megjöhetett a beszédkedve, mert hirtelen migindult. Ti mit tapasztaltatok később beszélő gyerkőcötöknél, mikor tisztultak ki a hangok? Mikor lettek a szavakból mondatok?
Köszönöm.
Az én fiam 2 évesen még alig beszélt valamit.
Most 28 hónapos 3 hete jár bölcsibe.
Bölcsi kezdés előtt ott tartott a beszédben,hogy csak szavakat mondott.2 nap után úgy jött haza,hogy 3 verset elmondott.
"Zsipp-zsupp, kenderzsupp,
ha megázik, kidobjuk.
Zsuppsz!"
"Hinta-palinta
Régi dunna
Kis katona
Ugorj a Tiszába, zsupsz!"
"Tente baba tente
Itt van már az este
Köszöngetnek szépen
Csillagok az égen"
A második hét közepén mikor hazajöttem a melóból úgy fogadott az ajtóba a fiam,hogy :"Beszáll a bácsi a pici piros autóba."És hozta a kis autóját és mutatta:)
Mostmár teljes mondatokba beszél.
Nekünk nagyon sokat segített,hogy bölcsibe került.
Sokkal nyugodtabb,figyelmesebb,okosabb lett.
Igen már sokszor hallottam én is, hogy a bölcsi sokat segít. Akkor nagyon hirtelen látható a fejlődés.
Az én lányom nem jár bölcsibe, nálunk a beszéd szépen folyamatosan alakult ki. Először ő is érthetetlenül mondott ki szavakat, mindig kijavítottam neki, egy darabig ugyanúgy mondta még, majd egyszer csak helyesen ejtette már ki. A szavakból is folyamatosan lettek mondatok, kétszavas, majd háromszavasok. Tehát nálunk nem hirtelen történt.
A mondókák tényleg sokat segítenek, én volt hogy egy mondókát egymás után 20-szor is elmondtam mert kérte. Nagyon figyelte a számat, a mondókákat nagyon gyorsan megtanulta, gyorsabban mint bármi mást. Én úgy érzem a sok mondókázás után jött meg a "beszédkedve" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!