Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet, hogy 2-3 éves...

Hogy lehet, hogy 2-3 éves kicsik beszéde jobban fejlődik, ha elkerülnek otthonról?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem. Otthon egy-két gyerekre jut egy egész felnőtt, aki egész nap beszélhet hozzájuk. Közösségekben 15-30 gyerekre jut ugyanennyi. Gondolom, nem a csoporttársaktól tanulnak beszélni az ennyire kicsik, hisz még gyakran azok a gyerekek is alig beszélők.
2011. jún. 12. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom én se értem, de maximálisan így volt nálunk is...Itthon a lelkemet kibeszélhettem-mondókázhattam-énekelhettem a fiamnak 2.5 éves koráig meg se szólalt nagyon, csak babanyelven gajdolt:)

A közösségben pedig ugrásszerűen fejlődni kezdett.

Szerintem annyi inger éri őket a sok gyerek között hogy ez lendít rajtuk, nem feltétlen az hogy konkrétan a beszédet egymástól lesik el.Illetve ha be akar illeszkedni a többiek közé, szeretne együtt játszani, vagy elcserélni vmit, elkérni stb. akkor igenis meg kell hogy értesse magát.

2011. jún. 12. 21:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi megértjük az egy-két betűből álló szavaikat is, az idegenek nem, így "kénytelenek" másképp kifejezni magukat, elkezd jobban fejlődni a beszédük.
2011. jún. 12. 21:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Hmmm, lehet benne valami :)
2011. jún. 12. 21:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Jobban rá vannak kényszerítve, hogy megértessék magukat az új környezetben. Hiszen itthon egy nyösszenetből tudjuk, hogy mit is szeretnének, megértjük a gesztusaikat, így talán nem látják értelmét, hogy küszködjenek a beszéddel. Az én kisfiam is mindent megért, de 22 hónaposan még nem beszél. De nem izgulok, mert két éves koromig egy mukkot sem szólta, utána viszont mondatokban kezdtem el beszélni...
2011. jún. 13. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!