Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A cumizó gyerekek beszéde?

A cumizó gyerekek beszéde?

Figyelt kérdés

Cumizik a kisfiam, elég intenzíven. :) Másfél éves, pici kora óta nagy "cumirajongó". De igazából nálunk védőfelszerelésként funkcionál, mivel ha nincs a szájában, minden egyebet beletuszkol.

És tegnap a barátnőm édesanyja azt mondta, hogy vegyem el tőle a cumit, mert a cumizó gyerekek sokkal lassabban és nehezebben tanulnak meg beszélni. Mit gondoltok erről?

2012. jan. 10. 20:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem igaz!

De sajnos a fogakat deformálhatja. 2 éves korától érdemes csak "éjszakai használatra" tartani.

2012. jan. 10. 20:04
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Azt,hogy hűlyeség!!3gyermekem van.Nagyobbik 8hónaposan maga elhagyta.soha nem volt cumifüggő,viszont 3 évesen még alig beszélt.most 5 éves.Nagyon okos kislány,de még mindig pösze:))Fiam 3 éves.Nagy cumis volt kb 3 hónapja hagytuk el nagy nehezen és gyönyörűen tisztán beszél.Kicsi lányom csak éjszaka kéri a cumit 1 éves és már most is beszél,de hallom,hogy ő is pösze lesz.
2012. jan. 10. 20:06
 3/15 anonim ***** válasza:
Ja és tökéletesen gyönyörű fogaink vannak.
2012. jan. 10. 20:07
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam cumizik. Másfél éves kora óta beszél, két éves kora óta folyékonyan, mint egy felnőtt.
2012. jan. 10. 20:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
hülyeség.a barátnőd egy kicsit túlóz.olyan szépen tudnak cumival a szájukban órákig magyarázni,hogy csak na.
2012. jan. 10. 20:13
 6/15 anonim ***** válasza:
34%
akkor te egy lusta,de elég tapló szülő is vagy.
2012. jan. 10. 21:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 20:56

B@szkikám, mikor majd nem tudsz szoptatni különféle okokból kifolyólag, és este sír, ordít a gyereked, és nem akar elaludni sehogyan sem, akkor majd gondolkozz el azon, amit ide köptél.

Ha meg nem nő vagy, akkor inkább no comment...

Kérdező:

2 éves a lányom, elég régóta cumizik (főleg elalváshoz, de napközben is), mindent beszél, tisztán, érthetően, be nem áll a szája:-)

Ellenben a családban és ismerősök között is 2,5-3 éves gyerekek negyed annyit nem beszélnek még, pedig SOHA NEM cumiztak...

2012. jan. 11. 00:15
 8/15 anonim ***** válasza:

Barátnőm kislánya 11 hónaposan mondta ki az első szót, most 34 hónapos és olyanokat mond hogy ihajjj....az r hangot nem tudja kimondani, de ez ilyenkor tök normális - 1 hónapja adták oda a télapónak a cumit.

Kisfiam 28 hónapos. Másfél évesen mondta ki az első szót, most sem beszél még folyékonyan, pláne nem mondatokban. Két szót tud egymás mellé mondani. Nem tud minden szót kimondani. - 2 hónapja, tehát 26 hónaposan vitte el a kukásbácsi a cumit.

2012. jan. 11. 01:00
 9/15 A kérdező kommentje:

Kedves 20:56-os! Örülök, hogy lusta szülőnek tartasz, de miért is? Megtisztelnél, ha kifejtenéd.

Nevelem a gyerekem, szeretem őt. Kielégítem az igényeit, nem muszájból, szintén szeretetből. Főtt ételt eszik, amit én főzök, tiszta ruhákban jár, amiket én mosok-vasalok, rendezett szobája, játékai vannak, szerinted ki tartja rendben? Játszom vele, sétálunk, barátokhoz megyünk, kirándulunk.

Az utánad lévő válaszadónál a pont egyébként. 1 hetes volt, amikor hasmenős vírust kaptunk el, a tejem pikk-pakk elment, a hozzámbújás kevés volt, maradt a cumi.

Ráadásul mióta csak mászni kezdett, az összes tárgyat, amit talál, beletömi a szájába, legyen az egy távirányító, vagy csak egy kis darab kavics.

Nem kívánom Neked, hogy fejjel lefelé kelljen rázni a gyerekedet, mert hörögve kapkodja a levegőt, és ami a torkán akadt, csak így jöjjön fel. Esetünkben egy száraz virágsziromról beszélünk.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Akkor nem aggódom.

2012. jan. 11. 05:04
 10/15 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam a százalékokat nézni, de egyeseknél azért utal valamire...
2012. jan. 12. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!