A cumizó gyerekek beszéde?
Cumizik a kisfiam, elég intenzíven. :) Másfél éves, pici kora óta nagy "cumirajongó". De igazából nálunk védőfelszerelésként funkcionál, mivel ha nincs a szájában, minden egyebet beletuszkol.
És tegnap a barátnőm édesanyja azt mondta, hogy vegyem el tőle a cumit, mert a cumizó gyerekek sokkal lassabban és nehezebben tanulnak meg beszélni. Mit gondoltok erről?
Nem igaz!
De sajnos a fogakat deformálhatja. 2 éves korától érdemes csak "éjszakai használatra" tartani.
tegnap 20:56
B@szkikám, mikor majd nem tudsz szoptatni különféle okokból kifolyólag, és este sír, ordít a gyereked, és nem akar elaludni sehogyan sem, akkor majd gondolkozz el azon, amit ide köptél.
Ha meg nem nő vagy, akkor inkább no comment...
Kérdező:
2 éves a lányom, elég régóta cumizik (főleg elalváshoz, de napközben is), mindent beszél, tisztán, érthetően, be nem áll a szája:-)
Ellenben a családban és ismerősök között is 2,5-3 éves gyerekek negyed annyit nem beszélnek még, pedig SOHA NEM cumiztak...
Barátnőm kislánya 11 hónaposan mondta ki az első szót, most 34 hónapos és olyanokat mond hogy ihajjj....az r hangot nem tudja kimondani, de ez ilyenkor tök normális - 1 hónapja adták oda a télapónak a cumit.
Kisfiam 28 hónapos. Másfél évesen mondta ki az első szót, most sem beszél még folyékonyan, pláne nem mondatokban. Két szót tud egymás mellé mondani. Nem tud minden szót kimondani. - 2 hónapja, tehát 26 hónaposan vitte el a kukásbácsi a cumit.
Kedves 20:56-os! Örülök, hogy lusta szülőnek tartasz, de miért is? Megtisztelnél, ha kifejtenéd.
Nevelem a gyerekem, szeretem őt. Kielégítem az igényeit, nem muszájból, szintén szeretetből. Főtt ételt eszik, amit én főzök, tiszta ruhákban jár, amiket én mosok-vasalok, rendezett szobája, játékai vannak, szerinted ki tartja rendben? Játszom vele, sétálunk, barátokhoz megyünk, kirándulunk.
Az utánad lévő válaszadónál a pont egyébként. 1 hetes volt, amikor hasmenős vírust kaptunk el, a tejem pikk-pakk elment, a hozzámbújás kevés volt, maradt a cumi.
Ráadásul mióta csak mászni kezdett, az összes tárgyat, amit talál, beletömi a szájába, legyen az egy távirányító, vagy csak egy kis darab kavics.
Nem kívánom Neked, hogy fejjel lefelé kelljen rázni a gyerekedet, mert hörögve kapkodja a levegőt, és ami a torkán akadt, csak így jöjjön fel. Esetünkben egy száraz virágsziromról beszélünk.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Akkor nem aggódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!