Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 évesen oviba vagy bölcsibe...

2,5 évesen oviba vagy bölcsibe íratnád be inkább a gyermeked?

Figyelt kérdés

Kislányom szeptemberben kezdené a ovit/bölcsit, tehát nemsoká beiratkozás lesz.

A falunkban van ovi, ide be lehet jutni 2,5 évesen kiscsoportba (vagyis nem tudom a pontos nevét, de nem bölcsi, lehet van valami mini csoport), viszont helyben nincs bölcsi. El tudnánk hordani bölcsibe a szomszéd nagyvárosba, ahol mi dolgozunk, de egyikőnk sem 4ig. Szóval onnan a hazahordás néha kicsit macerás lenne ilyen benzinárak mellett.

Ez persze elméleti, hisz attól hogy jelentkezünk még fel is kell venniük, csak Ti jelentkeznétek-e bölcsibe, vagy menjen oviba?

Köszi

2012. jan. 22. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Én oviba, mini csoportba íratnám be, és akkor oda járna sokig, nem kellene bölcsiből átíratni később oviba.

Sőt így is teszek, persze az már más kérdés, hogy nálunk sehol sincs hely. :(

Plusz, ha nektek az a jó, hogy az ovi van helyben, akkor szerintem ez a logikusabb számotokra.

2012. jan. 22. 14:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha azt nézzük, hogy 3 éves kortól mehetnek a gyerekek oviba, akkor szerintem nektek már kár a bölcsivel kezdeni. Egyrészt a hazahordás is bonyolult, másrészt mire beszokna a bölcsibe, kezdhetnétek újra az ovival, új társaság, új környezet. Azt nem tudom hogy nálatok hogy van, de én úgy tudom, legalábbis nálunk az volt, hogyha bölcsibe jár a gyerek és betölti a 3. évét, át kell íratni az oviba. Az ovi feltétele, hogy szobatiszta legyen. Meg persze mivel én nagyvárosban lakok és helyben van több bölcsi is, 3 éves kor előtt nem veszik fel a gyereket oviba, a helyek is eléggé be vannak telve. Ilyen körülmények között amit írsz, én a helyedben biztos, hogy oviba íratnám. Szobatiszta már a kicsid? A ti ovitokban van elég hely, nincs túljelentkezés?
2012. jan. 22. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Oviba íratnám, és oda is fogom. Nálunk is van minicsoport. Remélem felveszik a kislányomat, mert unokaöcsém is így járt, mini csoporttal kezdte, és tök jó volt neki is.
2012. jan. 22. 15:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyerekfüggő, helyzetfüggő. Az enyém ovis volt már 2év 8 hónaposan, vegyes csoportban. Ő jól alkalmazkodik és hihetetlenül önálló. Így megkíméltük a két beszoktatástól. Viszont ha nehezen alkalmazkodik, nehezen tartja be a szabályokat, sok személyes vagy testi kontaktust igényel a rá felügyelő felnőttel, akkor jobb a bölcsi.
2012. jan. 22. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Szerintem érett lenne az ovira, de nem szeretném ha ilyen vegyes csoportba kerülne (nem tudom hogy megy pontosan), így ettől is függ a választásom. Igazatok van, az ovi logikusabb, remélem felveszik majd.

Nekem azt mondta a védőnő, hogy majd a nyáron ráérek szobatisztává "nevelni" (bár azért próbálkozom, most 2 éves), és hogy van aki visz be pelust. Szóval gondolom ide azért nem muszáj a szobatisztaság.

Hátha lesz valami tájékoztató a leendő kicsiknek, majd akkor okosabb leszek.

Köszönöm a válaszaitokat.

2012. jan. 22. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!