Van akinek nagyon nehezen ment az óvodai beszoktatás?
Figyelt kérdés
Júliusban tölti a kisfiam a 3. évét, és szeptemberben kezdjük az ovit. Csak kicsit félek tőle, mert úgy veszem észre, hogy nem igazán rajong a gyerektársaságért. Volt két eset amikor bántották játszón, és azóta érzem ezt. Mennyi ideig tart a beszoktatás? és minden gyerek beszokik? vagy előfordul, hogy annyira nem akar menni, hogy ki kell venni?
köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 18. 13:47
1/3 anonim válasza:
én azt mondom ha ezt valaki megtudja jósólni melyik gyerek hogy szokik be az isten.van gyerek aki imád közösségbe járni,vagány,önálló,nem anyás,mindenki azt gondolta na ő vele nem lesz gond,és láss csodát 1 hetet végigbőgött és még most sem rajong érte.van ismerős akinek a lánya anyás,félénk,nem játszós,és 1 nap alatt megszokta és azóta sincs semmi baj.az én fiam anyás,nem önálló mindenben,nem járt bölcsibe,imád gyereke közt lenni,eddig 5-ös a napjai az oviba,beszoktatás nélkül.sok függ tőled.mennyire látja rajtad a parát,sok függ az ovónőktől akik szeretgetik,simogatják,segítik ha kell.
2/3 anonim válasza:
En meg azt tudom mondani, hogy ne felj elore mert nem tudhatod. Kisfiam bolcsis de gond nelkul szokott be es imadja a gyerek tarsasagot. Ot is bantottak mar sajnos egy ismeros kislanynal voltunk es egyidosek. Na ezert a kislanyert nem rajong es ott nagyon odabujt hozzam, sirni is kezdett. Hidd el a gyerekek nagyon olyanok mint mi felnottek. Vannak emberek akiket nem szeretunk es vannak akiket igen. Sot elofordul minden ok nelkul, hogy valaki nem szimpatikus. Kb. egy honapja beugrottunk ismet ehez a kislanyhoz mert vinnunk kellett nekik valamit (amugy en joban vagyok a szulokkel) de a kisfiam mar a lepcsohazban felismerte a helyet es keserves sirasba kezdett igy inkabb be sem mentunk csak atadtuk a dolgokat es valtottunk par szot. A bolcsibe meg vigan rohan befele, megy a polchoz pakolni, semmi gondja nincs a gyerekekkel. Habar szerencsere ezen a helyen meg "vad" vagy verekedos gyerkocot nem lattam es szerencsere egy fedel alatt van az ovi is csak mas terembe de marad ezekkel a gyerekekkel. A jatszoteren a fiam nem baratkozos egyaltalan. Odamegy csuzdazni vagy homokozni ezzel nincs gond de nem szereti ha idegen gyerek jo oda. Viszont vannak barataink szinten egyidos gyerekekkel es veluk egesz jol elvan. Lathatoan van akit jobban kedvel. Van olyan is, hogy o latszik az batrabbnak es elveszi a jatekot a masiktol de van olyan is, hogy tolle veszik el mert o erzi magat felenkebbnek. :) Meglatod menni fog csak ne beszeld be magadnak, hogy nem. Bizz a gyerekedben, hogy ugyes es talpraesett lesz.
3/3 anonim válasza:
mi vagyunk az élő példák. jövőre újra próbálkozunk. összetett és sérelmekkel teli pár hónap áll mögöttünk az ovit illetően és nem bánom 1 percig sem, h kimarad a kiscsoport, mert a légkör borzalom, amit a fiam rögtön megérzett és képtelen volt megszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!