A bölcsiben mik a "játékszabályok"?
Ha jól küezettek a gondozonök akkor ezt megfogják oldani.
A gyerekednél inkább a düh levezetése hiányzik. A határt te huzod meg meddig szabad bármiben elmennie, és neki foggalma sincs hogy másképp is lehetne otthon. Habár teret kell adni a gyereknek, de ha napi szinten viszed sétálni nem baj ha otthon nem ugrálja és ordítja végig a házat.(mit gondolsz panelben még a böfögését is hallájk a szomszédok)
Adjál lehetöséget a dühe levezetésére, hagyad hogy legyen mérges. Ezzel ö is felszabadultabb lesz. De neked kell tudnod mi a megfelelö a düh levezetésére. Pl szétdobálja a játékokat. ok nincs vele baj, oda mész megtmondod, hogy látja anya hogy mérges vagy. majd mikor levezette a düht, megnyugodott akkor együtt össze szeditek amit szétdobált.
A bölcsiben mindent megmondanak.
A beszoktatásnál az a jó ha az elsö idöben mikor elmész keres, és akár sír is. akkor egyszerü beszoktatás lesz. az a gyerek aki elöször nem sír, ott hosszú hosszú sírás lesz késöbb.
Én is hasonló görcsökkel indultam neki szeptemberben. Az első napokban el is keseredtem, mert láttam hogy a bölcsi tényleg nem nevelési intézmény, hanem gyerekmegőrző. Aztán szép lassan rájöttem, hogy semmilyen közösségben nem fognak/tudnak úgy figyelni a gyerekedre, ahogy te magad, de az elválást valamikor meg kell kezdeni.
A fiam egy jól kezelhető, szerethető kigyerek, hamar megszerették a többiek és a gondozók is, utána már sokkal jobb volt minden.
Sajnos mi sokat voltunk betegek az első 2 hónapban (én is), remélem ez javulni fog.
Egyszer az ő gondozónénije azzal engedett haza, hogy ha lélekben elengedem (a gyereket és az aggódást is), akkor minden rendben lesz. Ezt nagyon megjegyeztem, azóta már dolgozom, és szép lassan kialakul az új életritmusunk.
Milyen szigorú bölcs ez?! Ahová a lányom jár, ott lehet kiabálni, szaladgálni kedvükre, a játékokat is hurcolászhatják a gyerekek, önfeledten játszhatnak egész nap. Nyílván nem hagyják a vitatkozást és a vadulást, de ennyi. A gyerek dolga az, hogy játsszon, jól érezze magát, és hasznos dolgokat tanuljon: mondókákat, önállósodát, stb. A gondozónő pedig azért van ott, az a dolga, hogy mindezeket biztosítsa a gyereke számára. Tehát az önfeledt játékot, a tanulást. És az is a dolga, hogy rendet rakjon. Sírás pedig biztos lesz nektek is, de az csak pár perces szokott lenni.
És a beszokásnál is én csak azért kellettem, hogy a közelbe legyek, ha sírna értem. Nem hogy még én szóljak rá! Ez elég fura volt nekem.Nekem épp hogy azt mondták, hogy őket kell megszoknia a gyerekemnek, nekik kell szót fogadnia.
Én is gázos bölcsinek találom:-)
Nem kéred el a gondozónő fizetését? Te dolgozol meg érte, úgy látom...
Második vagyok.
Nálunk van üzenőfüzet, az elején a szokásos infókon (szülők neve, telszáma stb) túl le kellett írni, hogy hogyan telik egy napunk otthon, illetve milyen szokásai vannak a kicsinek, amiket tudnia kell annak, aki egész nap vele van (pl. rongyocskával alszik el, étlezéshez segítséget igényel stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!