Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha áprilisban kezdi a gyerek...

Ha áprilisban kezdi a gyerek az ovit, az nem okozhat gondot?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy már egy beszokott társaságba menne, meg ugye nemsoká következne a nyári szünet, és vannak gyerekek akiket egész nyárra kivesznek a szülei, ez is változás lenne.Meg ugye a nyári szabadságolások, lehet mindig más lenne az óvónénije.Én mindenképp szeretném vinni, csak délelőtt, igényli nagyon a társaságot, meg ha látom hogy tetszik neki, akkor el tudnék menni dolgozni.Azért is kérdezem, mert majd csak szeptemberben tölti a hármat, de mivel itt nincs bölcsi, ezért két és fél évesen elvileg mehet, ha van hely.Vagy érdemesebb lenne várni szeptemberig?De sajnos anyagilag is szükség lenne hogy dolgozzak.Van valakinek esetleg tapasztalata ilyen téren?
2012. jan. 16. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Bár tapasztalatom nincs, mert mi szeptemberben kezdtük, de az biztos, hogy nagyon tudnak alkalmazkodni a gyerekek. Észre sem fogod venni, és már be is illeszkedett, pláne, ha szereti a gyerekeket. Van egy, az anyukák körében elterjedt mondás, mégpedig az, hogy az óvodai beszoktatás nem a gyermeknek szükséges, hanem az anyukának. :) És ez nagy igazság.

Szerintem nyugodtam próbáld meg áprilisban, legfeljebb nem sikerül, de szerintem pillanatok alatt beszokik, és te is el tudsz menni dolgozni.

Sok sikert!

2012. jan. 16. 14:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ:-)Hátigen, kicsit tartok tőle azért, mert több mint két éve "össze vagyunk nőve", és el sem tudom képzelni hogy majd másnak fog szólni ha akar valamit, meg úgy egyáltalán hogy nem látom.De ha gyerektársaságban van, látom hogy nem is érdeklem, órákig eljátszik, nem hiányzom neki.Az a négy óra az oviban lehet tetszene neki ,ezért sem szeretnék várni szeptemberig.De majd az oviban is megkérdem, mik a tapasztalatok.
2012. jan. 16. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet már fel sem fogják venni. Enyém májusi, őt is elutasították, csak szeptemberben kezdhette. Bár ha nem olyan helyen laktok, ahol nagyon sok a gyerek akkor elképzelhető, hogy felveszik.
2012. jan. 16. 15:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Mivel ebben a korban még nem annyira együtt játszanak, hanem egymás mellett szerintem nem gond az, hogy összeszokott társaságba kerül-e. Viszont valóban csatlakozom az előttem szólóhoz, felveszik egyáltalán?

Mi tavaly úgy jártunk, hogy áprilisban töltötte a 3-at. Felvették. Ment 1 hetet, aztán 1 hetet volt otthon, mivel beteg lett. Utána mondta az óvónő, hogy már ne vigyem, mert május van, készülnek anyák napjára, ő most nem tud foglalkozni egy beszokós kisgyerekkel.

Igaz, én otthon vagyok a kistesóval. Aztán mondta az óvodavezető, hogyha nagyon akarom, akkor azért vihetem, de én inkább úgy döntöttem, hogy akkor maradjon a gyerek. Nem akartam, hogy esetleg ezért bánjon vele rosszul az óvónő. Ha te dolgozni jársz, akkor tarts ki mellette. Viszont mindenképpen kezd előbb a beszoktatást, hogy áprilisban már rendesen tudjon járni.

2012. jan. 16. 20:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyi hely van, falun lakunk, azért szeretnék majd a közeljövőben rákérdezni.Eddig több két és fél éves kicsi kezdett már, hogy jelenleg mi a helyzet nem tudom.
2012. jan. 16. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!