Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rengeteg kinőtt gyerekruhám...

Rengeteg kinőtt gyerekruhám van 3 fiam után. Ti mihez kezdtek a felesleggel?

Figyelt kérdés

Teszvesz-vatera kilőve, mert nincs időm töltögetni és postára járni, csomagolgatni :(

Börzékre sem járok idő hiányában, de a ruhák szaporodnak.

Adományoztam a vöröskeresztnek, de vannak olyan darabok amik (szégyen-nem szégyen) sajnáltam beletenni a csomagokba, mert olyan drágák és olyan szépek, szinte újak :(

Most lehet megkövezni...de azokat nem akartam odaadni, viszont valamit kellene kezdeni velük.

Ötletek?

2012. jan. 13. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Vidd el őket bababizományiba!
2012. jan. 13. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Na ezért tettem el mindent szinte havonta átválasztom hogy mi legyen de nekunk is sok a megkímélt drága ruha és tárolom és tárolom továbbra is:)
2012. jan. 13. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Biztos van a környéken bababizományi, ahol beveszik.

Ha nincs add el turkálónak.

Vagy adj fel hirdetést hogy x méretű ruhák olcsón eladók stb.

2012. jan. 13. 13:55
 4/7 uccu válasza:
Tudod, csak az első gazdájának drága. Először megvenni fájdalmas anyagilag. Használtan mindenki fillérekért akar hozzájutni. Így marad hogy csomagban adod el, de teszen és vaterán nem megy el sokért. Úgyhogy az expressz.hun árulhatod egy ideig, vagy a jófogáson. Vagy börze, vagy én néha inkább elajándékozom rászorulónak. Piacokon osztrák és magyar veszek ruhákat a gyerekeknek. Vadiúj Superfit szandált 2 Euróért fogtam ki, kabátot 1 Euróért. Ruhákat, Benetton, Adidas, George, Next 100-200 Ft körül veszek nekik. Így a ruhának használtan nemigen van értéke, én sem veszem meg drágábban. Ha tárolod, nem lesz jobb, mégjobban veszít az értékéből.
2012. jan. 13. 13:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is csak annyit tudok tanácsolni, amit már előttem leírtak, illetve gondolkodj el azon, hogy a rokonságban nem várható-e néhány éven belül baba. A jobb állapotban lévő cuccokat megtarthatnád nekik, így még is családban marad és nyilván nagy segítség is lenne akkor is, ha csak pár ruhadarabról van szó.

Adományozni sajnos sokszor nem éri meg. Van olyan ismerősöm, aki gyermekotthonban dolgozik, ott állami pénzből vagy adományokból öltöztetik a gyerekeket, de úgy dobálják ki a szinte új ruhákat néha, hogy ez az ismerősöm inkább begyűjti őket és hazaviszi, rakosgatja, mert annyira sajnálja kidobálni az újszerű ruhákat, amikor a faluban sokan szakadt ruhákban járatják a gyereket oviba.

Nincs esetleg ismerősöd, akiről tudod, hogy anyagilag úgy áll, hogy örülne a ruháknak? Akár jelképes összegért is átadhatnád neki, vagy ha olyan viszonyban vagytok, avagy ők szorulnak annyira rá, akkor ajándékozhatod is. Ahogy már ezt is mondták, használt ruháért sajnos nem sok pénzt hajlandó bárki is adni, ezért lehet olykor nem is éri meg eladni őket. Ha a családban várható baba én mindenképpen tartogatnám, hátha nekik majd jól jön. Ha nem, akkor még mindig eladhatod egy turinak vagy bizományinak.

2012. jan. 13. 14:39
 6/7 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Jófogás.hu oldalon meghirdetheted ott talán nem kell annyit foglalkozni vele.Vagy ha mindenképpen megtartani szeretnéd akkor olyan zsákba tedd amiböl a levegöt ki lehet szivni ugy nem foglal helyet.Vagy ajándékozd-add el családon belül.

2012. jan. 13. 15:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát ami már olyan szép, hogy sajnálod én is azt mondom, hogy tedd el és hátha a családban jól jön még valakinek. Vagy add oda vagy jelképes összegért, vagy ajándékba olyan családnak, ahol tudod, hogy megérdemlik.

Vagy ha nincs ötleted esetleg a védőnő is tud benne segíteni kiknek lehetne akár eladni fél áron, vagy jelképes áron, vagy ajándékba.

De egyébként a védőnőnél is kifüggesztheted, ott sokat megfordulnak viszonylag terhesek, vagy kisbabások, így valószínű még helyben is elmehet egy két dolog, nem kell postázgatni.

Csinálhatsz kisebb csomagokat belőle, ha valakinek csak úgy van rá pénze. Vagy darabra árazd be. Esetleg ha van ismerősöd bölcsibe, oviba beviszed így beárazva és lehet elmegy belőle.

2012. jan. 14. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!