Iszonyú teher, elvárások már második osztályba. Pedagógusok válaszait is megköszönném! Másnál is így zajlik a félévzárás?
hűűű nem tudom hova jár a gyerek de szerencsére nálunk nincs így
nálunk 2ik év végére kell teljesen megtanulni írni olvasni és 100-as körben összeadni és kivonni
lehet h a mi iskolánk a gyenge ?
minden esetre a gyerekeim szeretik és még a dolgozat sem gond örülnek h felmérik h mit tudnak
itthon soha nem tanulunk max verset vagy az elmaradt kicsi házit írják meg
a lányom 4.-es és ezen a héten már 5 összefoglaló/dolgozat/felmérő/fogalmazás volt
a fiam 1-ös nekik 2 rajzos feladatlapot kellet kitölteni/színezni
Minden iskolanak van egy kerettanterve, eszerint kell haladjon a tananyaggal, ez ertelemszeruen valtozhat iskolankent. De egyaltalan enm normalis es hetkoznapi dolog, h 2. osztalyban egy nap 3 felmerot irjon a gyerek. Sot, szerintem ezt nem is szabad!!! Ilyet nem tehet a pedagogus, foleg nem 2. osztalyban. Nem diktal minden tanar ilyen tempot, ebben biztos lehetsz. Ha tobb szulonek is ez a velemenye, ne hagyjataok magatokat, fogjatok ossze, majd 2-3 anyuka kepviselje a szuloket, es menjetek be az igazgatohoz, tisztazni, h mi is van. Ha a gyerek amr most nem megy szivesen iskolaba, illetve faradt, leterhelt, mi lesz kesobb??? 2. osztalyban egy gyereknek max napi 1 orat kell, szabad tanulni. Voltam napkozis tanarneni, tudom. Nem volt megenegedett, h 1 oranal tobbet tanuljon a gyerek delutan. De megmondom oszinten, fel ora alatt mindig minden gyerek becsuletesen felkeszult a masnapra. Verset feladhat hetfotol csutortokig, de akkor ugy kell a tobbi anyagot ossza, h pl masbol kevesebb legyen, es termeszetese ne 10 verszakos legyen.
SzovaL: Nem lehet egy kisiskolast ennyire tulterhelni, ennek komoly, sulyos kovetkezmenyei lehetnek. Ne hagyjatok magatokat, jelezzetek a vezetoseg fele!!
Az első válaszadó által említett iskola bizonyára gyerekközpontúbb és hosszú távon eredményesebb, míg a kedves kérdező által felhozott esetben inkább az a lényeg, hogy leadják az anyagot. A sok számonkérés pedig visszafogja a teljesítményt, mert stressz alatt nehezebb produkálni.
A gyereknek otthon levegőznie, szaladgálnia is kellene, nem csak leckét írni. Esztelenség a tanító nőtől, hogy ezt nem veszi figyelembe.
ja nálunk a Meixner Ildikó féle diszlexia prevenciós program fut
ha valaki nem érti:-) 3 asával tanulják a betűket pl v s o vagy k e m
és halasztott írás tanulás van kb novemberben kezdenek el írni tanulni első év végére csak a kisbetűket kell tudni írni-olvasni mellette tanulnak helyesen is írni a dupla betűket stb...
nagyon alaposan bevésik a sokszoros ismétléssel
nem képolvasással és nem is szótagolással
amúgy igen nagyon gyerekbarát a suli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!