Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy reagál vérvételnél 2...

Hogy reagál vérvételnél 2 éves körüli gyereked?

Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Most voltunk a 2 éves fiammal. Egy hős volt, nézte hogy mit csinálnak, egy mukkot nem szólt, nem sírt. Utána meg már magyarázott a dokinak. Kétszer voltunk, először a kézfejéből vettek /azt mondjuk eléggé elcseszték... /, pénteken pedig a karjából.
2012. jan. 9. 23:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk szerencsére az ujjából vettek vért. Találtunk egy telefonszámot és házhoz kijött a hölgy, megkérdezte, honnan vegye. Körbenézte a karjában a vénáit, a kézfejét és kb. találomra szúrt volna, így mondtam, hogy akkor egyértelmű, hogy az ujjából vegye, ne szurkálja a karját, mert ott nem biztos, hogy elsőre sikerült volna. A karomban tartottam, a földön ültünk egy nagy párnán, persze nem örült neki a kisfiam, de a körülményekhez képest jól viselte a helyzetet. Nem kapálózótt, nem kellett túlságosan fogni sem, ott volt a párom is, neki nem is kellett segíteni, nem visított a kisfiam, persze sírt, de nem nagyon. Még nem volt teljesen 2 éves pár hónapja volt a vérvétele. Inni ihatott reggel tápszert is. Vashiány miatt volt a vérvétele.
2012. jan. 9. 23:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha meglátja az ajtót már szaladna el...neki havi szinten kell pedig, szeretném ha ezt legyőzné és megszokná, hogy ez van, egész életében így lesz sajnos.
2012. jan. 10. 00:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Szegénykém, szerintem ezt nem lehet megszokni. Én is járok, de még nekem is rossz, ha mondjuk akár negyedévente kell menni, nem hogy havonta. Talán valami jutalom beígérése, akár Túró Rudi, vagy amit szeret. Vagy valami kabalát vigyetek.

2. vagyok, bár nálunk sem kedvenc ennivalója, nasija, sem kabala nincs. Így az marad, hogy megdícsérem, nem tudom előtte felkészíteni mennyire segít nálatok, én szoktam előző nap mondani, ha oltásra megyünk, hogy picit fájni fog, de ott leszek, fogom és gyorsan kész lesz, sajnos muszáj. Vagy otthon játszatok orvososat. Vagy a védőnőt kérdezd meg, hátha tud segíteni.

2012. jan. 10. 00:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi úgy csináltuk, hogy közben ült apa vagy az én ölembes és mesét olvastunk, az lekötötte annyira, hogy nem ellenállt. Így jól elviselte, pedig többször is kellett.
2012. jan. 10. 09:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom már 4 éves, mostanában rosszabbul viseli. 2 éves korában még nézte is, érdekelte a dolog. Neki is sajnos évi 6-7 alkalommal vesznek vért.

Nálatok mi a gond, miért kell ennyiszer megszúrni?

Nálunk bélbetegsége van a leánynak. Figyelni kell a laboreredményeit rendszeresen.

2012. jan. 10. 09:57
 7/7 A kérdező kommentje:
INR, véralvadást kell nézni nagyon sűrűn, mert egy érték határozza meg hogy mennyi gyógyszert kapjon napi szinten.
2012. jan. 11. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!