Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti kivennétek az oviból?

Ti kivennétek az oviból?

Figyelt kérdés
Októberben kezdte, és a kezdeti néhány reggeli hiszti után egész szépen megszokta. Néhány betegség, téli szünet után most 5 napból háromszor is sírt, hisztizett egész hosszan, kérdezgeti az óvónőket, mikor megyek érte. Holott kedvezményt is tettünk, nem kell ott aludnia, ebéd után elhozom. Egy-két hét és megszületik a kistestvére. Tanácstalan vagyok: ha kiveszem, mennyi időre. Két hétre, két hónapra, vagy csak szeptemberben kezdjük újra?
2012. jan. 9. 15:17
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
25%

Bocsika de én semmiképpen nem nevezném traumának egy kistestvér születését.

Nálunk zökkenőmentesen zajlott.

2012. jan. 9. 15:42
 12/40 A kérdező kommentje:
Hetente párszor mindenképp jó lenne valami közösségféle, ha mégis a kivétel mellett döntök. Itthon valószínű nem fogok tudni annyit foglalkozni vele, annyi újat nyújtani, mint amennyit az oviban tanul(na).
2012. jan. 9. 15:43
 13/40 A kérdező kommentje:
Kedves 15.42-es nálatok mennyi korkülönbség van köztük? Adnál pár tippet?
2012. jan. 9. 15:45
 14/40 anonim ***** válasza:

Nálunk 22 hónap van a gyerekek között.

Most jön a 3. nyáron.

Nálunk nagy szerepet tölt be az apuka, amikor kórházban voltam és amikor hazajöttünk az első hónapokban főleg vele volt a nagylányom. Persze ő még csak 22 hónapos volt akkor, de ha ovis lett volna sokkal könnyebb helyzetbe lettünk volna. Kell az ovi hidd el! Az ő fejlődésében is nagy szerepe van.

Írod, hogy elkényezteted, gondolj csak bele, mi lesz ha megszületik a tesója és rájön, hogy most már nem csak ő körülötte forog a világ.

Ha van még kérdésed nyugodtan írj.

2012. jan. 9. 15:55
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
én is kivenném.Én nem tudok a saját gyerekemmel ilyen vaskalapos lenni,hogy oviba kell járni és kész.Ha dolgozik az ember az más,de itt kistesó jön.és akkor miért kéne oviba járnia???miért kéne olyan vaskalaposan ragaszkodni az ovihoz ha amúgy is nehéz neki?nem minden gyerek lesz oviérett 3 éves korára.szerintem az pár hónap jót fog neki tenni,erősíti a ti kapcsolataitokat is,mert nem érzi eldobva magát azért mert másik baba született.ő is okosabb és nagyobb lesz.és nem visz haza neked sok betegséget a kicsire.na várom a sok lepontozást.
2012. jan. 9. 16:27
 16/40 anonim ***** válasza:
74%

Ha kiveszed, meg fogsz vele őrülni otthon!

Én nem venném ki! Alig vártam már, hogy menjen a nagyobbikom oviba szeptemberben, akkor volt a kicsi 9 hónapos. Ugyan a nagy szépen elvolt, nem féltékenykedett, de nem találta a helyét, unatkozott, eleinte nagyon nehéz volt összeegyeztetni mindent, a babát a házimunkát és hogy a nagyra is jusson idő bőven. Így szegényem néha csak ült vagy épp hisztizett unalmában. Mióta ovis azóta semmi gond. Nagyon jól érzi magát. Minden nap tele élményekkel jön haza és én is örülök, hogy foglalkoznak vele (nem azért mert én nem tenném, hanem, mert nagyon nehéz két ilyen korú gyerekkel érdemben és minőségileg foglalkozni)

A beszokáshoz pedig idő kell. Nálunk volt aki 1 hónapig minden reggel kitartóan sírt, mit sírt, ordított. Azóta szépen megszokta és nagyon szereti! Pár nap nehézség miatt ne add fel. Szünet után mi is nehezebben indultunk, első 2 nap sírás volt, harmadik nap már ment mindenféle hiszti nélkül.

2012. jan. 9. 16:29
 17/40 anonim ***** válasza:
A lányom novemberben volt 3, a kistesó akkor 6 hós. Én eleve be sem irattam, itthon töltjük a telet, tavasszal megyünk minden felé. Nem marad le semmiről, ha nem megy, még járhat 3 évet. Nekünk ez vált be. Nem hoz haza a kicsinek ezer betegséget az első telén. Ez volt a fő szempont, persze, meg kell edződnie is s kicsinek, de ne fél évesen, ha nem nagyon fontos.
2012. jan. 9. 16:45
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy látom a fő gond, hogy te nem tudsz dönteni. Nem akarod hogy járjon. Ezt átveszi a kicsi is. Illetve az is kétségbe ejti, hogy gyakorlatilag átruháztad a döntést egy 3 éves gyerekre. ha akar jár, ha nem akar nem jár oviba? HOgyan tudná eldönteni egy 3 éves, ha te felnőttként nem tudod. pedig pont ezért vagy az anyja, hogy a döntést te hozd meg. Ez nagyon nagy teher egy kicsinek.

Ráadásul

Hiszti-oké ne menj csak délig

Hiszti- oké ne menj egyáltalán

Jó most ez megy, de én nem engednék, annak sem engedtem volna, hogy délben haza menjen. Mert így mit tanult, hiszti és az lesz amit én akarok. És két ismerősőmnek a gyereke iskolába sem járt, hiszti volt, hordták őket pszichológushoz, pszichiáterhez és nem jártak el iskolába. Magántanuló volt a gyereke, az anyja kifizetett nagy halom pénzt magántanároknak, nekem például 2500 forintot óránként, havi 20 ezer forintot, és mit gondolsz eljárt a gyerek? Nem. ?Mert rosszul volt, lekéste a buszt, elindult de útközben bement az anyjához sírni...

Úgyhogy kár volt engedned a hisztinek, mert ha éretlen lenne az ovira, akkor egész nap az óvó néni ölében sírna, és nem szokta volna meg kicsit sem.

2012. jan. 9. 17:49
 19/40 A kérdező kommentje:

Kedves 16.29-es! Sok mindenben egyetértek Veled. Csakhogy a Te idősebbed látta, mi történik otthon, unatkozott is. Ezért gondoltam, hogy kb. 1-2 hetet töltsön itthon, ismerkedjen a testvérével, a helyzettel, és akkor talán majd önként akar visszamenni.

Nem bízom/hárítom rá a döntést, természetesen a férjemmel együtt fogjuk eldönteni. Szeretném, ha mindenki jól járna.

2012. jan. 9. 19:26
 20/40 anonim ***** válasza:

Én is egyetértek a többi válaszolóval.Ha látja a gyerek hogy vevő vagy a hisztire csinálni is fogja míg nem álsz a sarkadra!A mi ovinkba van egy kislány aki jövőre megy az iskolába és még mindig bőg....De anyuka is úgy áll hozzá.

Hidd el ha megszületik a kistesó nehezebb lesz, most old meg még ,,ráérsz"!!!!A férjed biztos dolgozni fog, nem lesz ott segítségnek.

2012. jan. 9. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!