Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » GYED-en lévő anyának kötelessé...

GYED-en lévő anyának kötelessége elhozni délben a gyermekét az oviból?

Figyelt kérdés

A férjem fél négy felé jön hazafelé a munkából és útközben felvenné a gyereket az oviból (a munkahelye és a lakhelyünk között van kb félúton az ovi).

Messze van tőlünk az ovi,kb 20 km és így nem kellene nekem autóval jönni-menni délben (reggel mindenképp én viszem,hogy ne keljen túl korán),már nem győzzük a tankolást,tömegközlekedés gyakorlatilag nincs (alig van,délben egyáltalán nincs)az ovi és köztünk.

Elég indok és magyarázat az,hogy anyagilag egyszerűen nagyon sok a tankolás,az ,hogy napi 80 km-t autózom ,ha délben is én megyek érte,ha viszont ottalhat,akkor csak 40 km-t autózom mikor reggel beviszem majd hazavezetek.

Vagy marad még az ovis busz,ami 4 óra felé hozza haza a gyerekeket az oviból,a többi helybéli szülő attól függetleneűl,hogy otthon van a kistestvérrel senki más nem volt hajlandó ennyit autózni,amikor a falu biztosítja az ovisok hazahozatalára a buszt.

Egyedül nálam érték el az óvónők a célozgatással,hogy belementem abba,hogy idáig délben hazahordtam,megtenném ezután is,de anyagilag nekünk rengeteget számít az az üzemanyagköltség ami a déli hazahozatalra plusszba elmegy havonta.

2012. jan. 5. 17:01
 1/3 anonim ***** válasza:

ez szerintem kivételes eset. Beszélj a vezető óvónővel. Szerintem nálatok minden ember belátja - ha nem tudod, persze, hogy nem hozod el.

Nme tudod megoldani, kész.

Nme kell emiatt rosszul érezd magad. Eddig is értelmetlen volt szaladgálni vele.

2012. jan. 5. 17:11
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem köteles,én is ygeden vagyok,délután 4-5 között megyek érte mindíg.Sőt nekem mondták hogy nyugodtan hagyjam,szeret járni oviba.
2012. jan. 5. 18:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kötelezhetnek, hanem megkérhetnek.

Én is itthon vagyok, eleinte én sem akartam elhozni, más okokból, de pár hét elteltével beláttam, hogy jobb ha haza hozom ebéd után.

Nálunk bepróbálkoztak, hogy nincs elég ágy, nincs elég hely az összes ágynak, ha mindenki ott alszik valakit a folyosón kell altatni stb. na ki hisz ezt el. Persze jobb az óvónéninek ha délután kevesebb gyerekkel kell szenvedni.

Szerintem mond meg nekik, hogy nem bírjátok az állandó autókázást, meg a gyereknek sem jó gondolom, hogy hulla fáradtan még kocsiba teszed ebéd után,legalábbis az enyém folyton elalszik, itthon ha felkeltem tiszta dinka egész délután, mert persze vissza már nem alszik. Nem kell ehhez vezető óvónő a sajátokkal is meg lehet értetni, csak meg kell ütni a közös hangot! Ők is pénzből ének, szerintem néha kevesebből, mint az oda járó gyereke családja!

2012. jan. 5. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!