Nem fogok tudni aludni se. Holnap megy előszőr oviba. Nagyon izgulok! így volt veletek is?
Én vagyok az, aki szerint a sírás a kötődés jele. Nem magamtól találtam ki, Ranschburgnál olvastam, elég pontosan emlékszem rá, így írta: egy hároméves kisgyerek a beszoktatás időszakában szinte kötelező, hogy tiltakozzék az elválás ellen (másképp óhatatlanul felmerül a gyanú, hogy nem volt veszítenivalója).
Nem akartam senkit sem megbántani, a kérdezőbe akartam lelket önteni. Minden gyerek más, minden helyzet más, nagy általánosságok nincsenek (ha vannak is, nem igazak). Minden anya pontosan tudja, kötődik-e hozzá a gyereke, aki ezen egyáltalán elgondolkozik, az nyilván van olyan értelmi-érzelmi színvonalon, hogy képes legyen biztosítani a gyerek hozzá való kötődését. Ha mégis megbántottam volna valakit, elnézést kérek. Éppen nem ez volt a szándékom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!