2 éves kisfiam csak cicin akar aludni, mit csináljak vele?
Napi 1-2 alkalommal szoptatom még, eddig nem okozott különösebb gondot. Úgy szoktam, hogy lefekvés előtt megszoptatom, aztán leteszem a kiságyba.
Kb. 1 hónapja heti 1 délelőttöt viszem családi napközibe, és szerintem ez zavarhatta meg. Azóta kitalálta, hogy csak a cicin akar aludni. De nem ám úgy, hogy elalszik, és aztán le tudnám tenni, vagy ilyesmi. Még a cicit sem engedi el, sőt, ha elalszik, még jobban ráharap. Értem én, hogy most egy kicsit megviselte az elválás, de ezt így nem lehet csinálni. Aludnék szívesen vele, de egyrészt harap, másrészt, ha megmozdulok azonnal felébred.
Próbáltam már ringatást, dajkálást, éneklést, vagy azt, hogy melléfekszem, de semmi sem megy.
Nappal nem is nagyon alszik így, mert ha leveszem a ciciről, felébred, sír, és nem tudom sehogy visszaaltatni. Ma éjjel is órákig sírt, végül apa aludt vele. De ő meg nem akarja ezt, mert reggel megy dolgozni.
A családi napközit most egy kicsit hanyagoljuk. Bár jó lett volna, ha szokja, mert áprilisban mennék vissza dolgozni. Nem tudom akkor még mi lesz, ha heti 3 órán is ennyire kiakadt.
Ötletek?
Arról én most nem nyitok vitát, hogy deviáns dolog-e egy 2 éves gyereket szoptatni. Manapság már mindenhol el lehet olvasni a hosszan tartó szoptatás előnyeit. Ha érdekel, nézz utána.
Szerinted attól lesz bátor kisfiú valaki, mert az anyja hagyja órákig sírni éjszaka? Sajnálom a gyerekeidet.
Valaki más értelmesebb hozzászóló?
Már csak a határozottság segíthet :-( Ő nem fog lemondani róla, neked kell erősnek lenned. Sírni fog este is és a napközi miatt is.
2 évesen már el lehet neki mondani, hogy miért van ez, hogy ő már nagyfiú.
Bár ennek nem vagyok híve, de ha semmi mással nem megy, jutalom: ha elalszik, holnap kap piros pontot, 5 piros pontot beválthat könyvre/játékra/csokira
Ha valakinek problémamentesen alszik a gyermeke, akkor nem ő az ász, csak szimplán szerencséje volt. Tudom, mert 2 gyerekem van, és a lányom olyan, mint amilyennek a nagykönyvben meg van írva. És ő is mindig mindent megkapott, amit akart, mert én azt gondolom, hogy egy csecsemőt azzal nem lehet elrontani, ha teljesítem a kívánságait. A fiam ellenben kezdettől fogva nagyon rosszul alszik, nyugtalan.
A cicivel úgy voltam, hogy amíg ő akarja, addig szophat, de így nem mehet tovább. Szorong, mert otthagytam a bölcsiben, erről olvastam. Na, erre nem az a megoldás, hogy hagyom egész éjjel bőgni, majd megszokja.
Most apa itthon lesz 2 hétig, megpróbáljuk azt, hogy ő alszik vele, hátha elfelejti a cicit.
A kedves hozzászólásokat köszönöm szépen.
Ha nekem válaszoltál: se nem voltam bunkó, se nem kritizáltalak. Leírtam a véleményem, ötletem, mert ez az oldal erre való, feltételeztem, ezért kérdeztél.
Amúgy nekem is nehezen alszik a lányom.
Ha nem nekem válaszoltál: semmi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!