2 éves kisfiam csak cicin akar aludni, mit csináljak vele?
Napi 1-2 alkalommal szoptatom még, eddig nem okozott különösebb gondot. Úgy szoktam, hogy lefekvés előtt megszoptatom, aztán leteszem a kiságyba.
Kb. 1 hónapja heti 1 délelőttöt viszem családi napközibe, és szerintem ez zavarhatta meg. Azóta kitalálta, hogy csak a cicin akar aludni. De nem ám úgy, hogy elalszik, és aztán le tudnám tenni, vagy ilyesmi. Még a cicit sem engedi el, sőt, ha elalszik, még jobban ráharap. Értem én, hogy most egy kicsit megviselte az elválás, de ezt így nem lehet csinálni. Aludnék szívesen vele, de egyrészt harap, másrészt, ha megmozdulok azonnal felébred.
Próbáltam már ringatást, dajkálást, éneklést, vagy azt, hogy melléfekszem, de semmi sem megy.
Nappal nem is nagyon alszik így, mert ha leveszem a ciciről, felébred, sír, és nem tudom sehogy visszaaltatni. Ma éjjel is órákig sírt, végül apa aludt vele. De ő meg nem akarja ezt, mert reggel megy dolgozni.
A családi napközit most egy kicsit hanyagoljuk. Bár jó lett volna, ha szokja, mert áprilisban mennék vissza dolgozni. Nem tudom akkor még mi lesz, ha heti 3 órán is ennyire kiakadt.
Ötletek?
Az én fiam is szopizik még, de már csak este. Cicin alszik el, így le tudom tenni a kiságyába. Éjszaka már csak ritkán ébred fel, de akkor csak vizet kap és megfogom a kezét úgy alszik vissza.
A délutáni alvások is így mennek, cici nélkül. Puszit ad, teszem az ágyába, fogom a kezét, kicsit (vagy nagyon) helyezkedik. Kb 10 perc alatt elalszik. Eleinte volt kis sírás, de felvettem, megsimogattam, megnyugodott, elaludt.
Januárban lesz 2 éves.
A nővérével nekem is kevesebb gondom volt. Ő egyszerűen 1,5 évesen már nem kérte a cicit este sem.
Próbálkozzatok, pár nap alatt sikerülhet eredményt elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!