Ti beoltattátok influenza ellen 2-2,5 éves gyereketeket - aki bölcsibe jár?
Szia! Igen, mindenképpen. Az én kisfiam most 3,5 éves, és most a Vaxigrip juniorral oltották be, ami a vírusnak csak alkatrészeit, és nem az egész vírust tartalmazza. 3 hete kapta meg, én is kaptam, a szintén alkatrészeket tartalmazó Fluarixet, aznap töltöttem a 12. hetet. Szerencsére semmi bajunk. Tavaly a pluval-p -vel oltottak mindkettőnket, azelőtt csak a kisfiam kapta meg. Tehát nekünk ez már a 3. oltásunk volt. Kisfiam egyébként immunhiányos, és vese refluxa is van. Elég hamar összeszed mindent, nekünk évek óta javasolják, egymástól függetlenül 3 szakorvosnál is! Az idei oltás fizetős volt, ki kellett váltanom receptre, de nem vág földhöz az a kb 2-2,5e ft. Ez az állítólagos legbiztonságosabb oltás. Sajnos a kicsikre nagyon veszélyes, ezért nem is gondolkodtam rajta. viszont magamnál megvártam a 12. hetet, biztos, ami biztos alapon, pedig ez az egyetlen oltás, ami már kora terhességben is adható. orvosaim is erről biztosítottak, de egy betegség miatt kitolódott a beadás dátuma, így nyugodtabb voltam az oltással kapcsolatban én is.
A lényeg, az én kis beteges kisfiamnak eddig már 3 szezonban adattuk be, és szerencsére semmi baja sem lett tőle.
Ha meggondolod magad, még most sem késő. Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!