Ti beoltatjátok az 1 éves gyereketeket influenza ellen?
2 lányom van a nagyobbik 4 éves (asztma gyanús) ő 2 éves kora óta jár közösségbe azóta kap influenza elleni oltást. A kisebbik most volt 1 és a doktornőmtől kikértem neki is az oltóanyag receptjét, viszont nem tudom, hogy beoltassam-e. Nem vagyok az oltás ellen egyáltalán (így kérem erről ne próbáljon senki se meggyőzni), de nem tudom, hogy elég nagy-e már ahhoz, hogy beoltassam. A ovi miatt tavaly elég sokat betegeskedett ez volt az ami miatt úgy gondoltam, hogy beoltatom.
Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan aki szokott oltatni és van kicsi gyereke az beoltatja-e.
A válaszokat előre is köszönöm!
Te tudod,hogy be akarod-e oltatni vagy sem.Ha akarod akkor oltasd be..
Én nekem is 2 lányom van,és 2 nagy fiam A kisebbik most kezdte az óvodát.Én egyik gyermekemet sem oltattam be.Talán mert olyan is makk egészségesek,szívósak..Rengeteg gyümölcsöt,zöldséget esznek,és minden nap kapnak C vitamint..Nincs szükség a védő oltásra..Ha náthásak is,pár nap alatt kimegy belőlük..
Ha te nyugodtabb vagy az oltástól akkor oltasd be a lányodat..Ezt neked kell eldönteni
Egyébként a fiaim 17 és 19 évesek.Soha egyik sem volt olyan nagy beteg..(egyedül a bárányhímlót kapták el.)
Az én kisfiam is beteges még annó a H1N1 mizéria idején felhívtam a barátnőmet aki gyerekszakorvos, ő is azt mondta, hogy 6 éves kor alatt nem használ semmit, de megkérdezi immunológus kolleganőjét, mert ő nyilván többet ért ehhez. És immunológus is ezt mondta,, 3 éves kora alatt nem várható az oltásra immunválaszz, tehát abszolút hatástalan. 6 éves kor alatt várható és véd legjobb esetben 2 hónapig. tehát egy szezon alatt legalább 3-szor kell oltatnod.
Régen egyébként nem is oltottak 6 év alatti gyerekeket, de gondolom felnőttek nem oltattak, így ki kellett tágítani az üzletet gyerekekkel, hiszen ki mást oltatna az ember.
Szóval én nem vagyok oltás párti, de ezt nem adattam, pláne nem fogom minden évben oltatni, higanytartalmú oltással. A higany ellen sincs kifogásom, de minden évben belenyomni ellenőrizetlenül, lehet tényleg okoz károkat. Mert egy MMR oltás, nem hinném, de azért évente, több adagot, hiszen ott van a hagyományos meg mellé még egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!