Akiknek bölcsibe kellett adni a gyerkőcöt 2 éves korától vagy akár hamarabb is, nem gondoljátok, hogy ezzel rosszat teszünk nekik, a kis lelki fejlődésüknek?
Én is 2 éves korában vittem bölcsibe.
Egyrészt a munkahely várt vissza (az más tészta, hogy fél év alatt rendbevágtam a dolgaikat aztán útilapu csoportos létszámleépítés címszóval és CSAK a kisgyerekes anyákat bocsátották el) másrészt a gyerkőcnek én már kevés voltam. Nagy szüksége volt a gyerektársaságra, mivel se tesó, se unokatesó nincs. Most meg jól eljátszik, tényleg 1-2 hét alatt beszokott, nem beteges, még hétvégén is menne angyalom :)
Az én meglátásom:ahány család,ahány gyerek,ahány élethelyzet-annyi jó vagy rossz döntés.Nem tudsz mindenkire jó köpenyt húzni.
A nagylányomat 2.5 évesen oviba adtam,mert dolgoztam-a pénz miatt kellett visszamennem.
Most a kisfiammal/2.5 éves/ szerencsére úgy döntöttem,maradok 3 éves koráig.Járunk babaklubba,Ringató foglalkozásra,babaúszásra.látom ,hogy viselkedik gyerekek között,s látom azt is,hogy amikor elmentünk az oviba,alig tudtam hazavinni,annyira tetszett neki.Ám ettől függetlenül nem hiszem,hogy gyors beszoktatásra számíthatok.
a gyes rettenetesen kevés,lassan kezdem a szabit,a férjemnek hál'istennek van munkája,így ebből a szempontból sem bánom,hogy mégis itthon maradtam.Nem érzem kevésnek magamat,nagyon szépen fejlődik itthon is,de a lányom esetében sem kell panaszkodnom.
Bár megkaptam tőle,még ha viccesen is,hogy őt bezzeg oviba adtam,az öccsét meg el nem engedném hamarabb...:)
De, ezzel rosszat tesz az ember a gyerekének, még az óvodával is. Azt hiszem, csak nagycsoport a kötelező, aki tud éljen ezzel a lehetősséggel. Logikusan belegondol az ember, egy akkor agymosó és egyéniség elnyomó az egész dolog.
Az se egy hülyeség hogy végig a gyerek magántanuló, otthon, egész érettségiig. Attól még mehet közösségbe, ha akar. Lehet ez első hallásra nagyon elképzelhetetlen és abszurd, de ha végig gondoljuk nem egészséges az iskola rendszer, átneveljenek, belenyomjanak egy formába a gyereket, ha meg kinyilvánítja a véleményét, egyes, szaktanári, meg "rászáll a tanár".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!