28 hónaposomnak tejet?
Eddig csak főzelékeken keresztül találkozott tejjel. Semmi különösebb baja nem volt tőle.
Viszont most már ideje lenne a reggeli tejitalt is tejre váltani.
Cserpes 2,8-as tejet forraljam vagy elég megmelegíteni egy kicsit.
Illetve hozzákeverhetem eleinte a tejitalhoz? Aztán fokozatosan egyre több tej, kevesebb tejital?
A keverés jó ötlet fokozatosan növelve a tej arányát.
A forralt tejet szívesebben megisszák a kicsik, finomabb nekik.
Egyetértek, a keverés a fokozatosság miatt jó, a tiéd már nagy, nem biztos hogy kell foglalkozni. Mivel a főzelékekben már eddig is kapta. Ha most is forralod, ugyanúgy nem lesz baja tőle. Ez inkább csak az íz változása miatt lehet érdekes. De lehet, hogy a tej magában jobban izlene neki. Ezt csak akkor fogod megtudni, ha kipróbáljátok.
Ha nem sértődsz meg rajta.. hogyhogy eddig tejitalt kapott és tejet még nem?
Az enyém még csak 1 éves, de lassan már bevezetem neki...
Nem sértődök meg:)
Nem voltam bátor...:)
De a főzelékes megoldás már egy jó ideje megy. Ezt meg elrontottam, hogy idáig húztam. Remélem ettől sem lesz semmi baja.
Na és bevallom őszintén egy havi tejadag harmadából kijönne a tejitalhoz képest. Azért az sem mindegy.
nálunk ez úgy működött, hogy 20 hónaposan nem kérte a tejitalt (vaníliásat), próbaképpen kapott rendes tejet. 2 napig hasmenése volt, de doki bátorított, hogy adjam még pár napig, mert ez normális lehet pár napig.
azóta semmi baja tőle.
forralni nem kell mert pasztőrözött a bolti tej, de forralhatod ha gondolod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!