Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 28 hónaposomnak tejet?

28 hónaposomnak tejet?

Figyelt kérdés

Eddig csak főzelékeken keresztül találkozott tejjel. Semmi különösebb baja nem volt tőle.

Viszont most már ideje lenne a reggeli tejitalt is tejre váltani.

Cserpes 2,8-as tejet forraljam vagy elég megmelegíteni egy kicsit.

Illetve hozzákeverhetem eleinte a tejitalhoz? Aztán fokozatosan egyre több tej, kevesebb tejital?

2012. jan. 6. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:

A keverés jó ötlet fokozatosan növelve a tej arányát.

A forralt tejet szívesebben megisszák a kicsik, finomabb nekik.

2012. jan. 6. 22:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek, a keverés a fokozatosság miatt jó, a tiéd már nagy, nem biztos hogy kell foglalkozni. Mivel a főzelékekben már eddig is kapta. Ha most is forralod, ugyanúgy nem lesz baja tőle. Ez inkább csak az íz változása miatt lehet érdekes. De lehet, hogy a tej magában jobban izlene neki. Ezt csak akkor fogod megtudni, ha kipróbáljátok.

Ha nem sértődsz meg rajta.. hogyhogy eddig tejitalt kapott és tejet még nem?

Az enyém még csak 1 éves, de lassan már bevezetem neki...

2012. jan. 6. 23:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem sértődök meg:)

Nem voltam bátor...:)

De a főzelékes megoldás már egy jó ideje megy. Ezt meg elrontottam, hogy idáig húztam. Remélem ettől sem lesz semmi baja.

Na és bevallom őszintén egy havi tejadag harmadából kijönne a tejitalhoz képest. Azért az sem mindegy.

2012. jan. 6. 23:11
 4/4 anonim ***** válasza:

nálunk ez úgy működött, hogy 20 hónaposan nem kérte a tejitalt (vaníliásat), próbaképpen kapott rendes tejet. 2 napig hasmenése volt, de doki bátorított, hogy adjam még pár napig, mert ez normális lehet pár napig.

azóta semmi baja tőle.

forralni nem kell mert pasztőrözött a bolti tej, de forralhatod ha gondolod :)

2012. jan. 6. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!