Mit adjak kohogesre a 13 honaposomnak?
Figyelt kérdés
nincs laza, kicsit folyik csak az orra, de eleg csunyan kohog. Nem vinnem le dokihoz, higy meg osszeszedjen valamit. Nem szaraz a kohogese, hanem valadekos.2011. dec. 27. 21:55
2/3 anonim válasza:
Erre azt tudom írni, hogy ki kell tapasztalni. Van több jó szer is, de hogy a gyerekednek melyik fog beválni, azt majd az idő mondja meg. Ami hurutos köhögésre jó az említett stodal szirupon kívül, prospan szirup, lándzsás útifű szirup, izlandi zuzmó szirup, sinupret csepp. Szerintem a gyógyszerészt kérdezd meg, hogy melyiket ajánlja egy 13 hónapos gyereknek, mert azt nem tudom, hogy mennyi idős kortól alkalmazhatók a fentiek. Én egy dolog miatt ajánlanám mégis az orvost. Legalábbis nálunk is jelenleg köhögés és kis orrfolyás van, de levittük és végülis jó, hogy levittük, mert hörghurutja van, ami azért kicsit komolyabb a sima köhögésnél és ahogy én kezeltem neki az nem is volt jó. Én prospant ÉS sinupretet adtam neki, plusz estére sinecod-ot, hogy éjjel ne köhögjön (ez köhögéscsillapító). A doktornő azt mondta, hogy hörghurutra ne adjak sinecod-ot, valamint a hurutoldók közül csak az egyiket adjam és pluszban szükség van hörgőtágításra is.
3/3 A kérdező kommentje:
levittem dokihoz, szerencsére nincs semmi komoly. Amúgy a gyógyszerész egy barom volt, férjem ment le a patikába, adott neki rhinatiol köptetőt, amit csak 2 éves kortól lehet használni, de a gyógyszerész szerint adjunk belőle kevesebbet, mint egy adag és akkor jó lesz a 13 hónaposnak is.... :S
2011. dec. 29. 08:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!