Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti minden nap kijuttok levegőz...

Ti minden nap kijuttok levegőzni télen két évesetekkel?

Figyelt kérdés
Mivel csak délelőtt tudunk kimenni (este a sötétben nem szeretek, de néha azért akkor is megyünk), gyakorlatilag most az állt be, hogy minden másnap jutunk ki. Ha kimegyünk, semmit nem tudok csinálni délelőtt. Azon kívül dackorszakba érkeztünk, és mindkettőnknek rettentően idegőrlő az el- és hazaindulás, de főleg az előbbi, a hosszadalmas öltözködés miatt. Születésétől fogva egészen őszig minden nap mentem vele, de most feladtam. Ez nagy baj?
2012. jan. 3. 20:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szia, nem feltétlenül nagy baj, bár nálunk éppen hogy a friss levegő segít a hisztin, ha nem megyünk ki extra nyűgös de ha 10 percet is kinn van megnyugszik, és az egész nap jobb, azért én ha nem dúl hóvihar, és nem szakad kivinném, főleg most hogy jó idő van!
2012. jan. 3. 20:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Én sem jutok ki minden nap,főleg ha nagyon rossz az idő,viszont ha ki lehet menni bepótoljuk.Gyakran szellőztetek,ha nem megyünk ki.
2012. jan. 3. 21:00
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha reggel csak a boltig elsétáltok meg haza, már több mint a semmi. Nem kell a levegőzésnek órákig tartani és akkor a dolgod is halad.
2012. jan. 3. 21:05
 4/15 anonim ***** válasza:

Nálunk akkor van hiszti ha nem megyünk,pedig van hogy nagyon nincs hozzá kedvem. Általában délelőtt megyünk,de nekem nem okoz gondot ha sötétedéskor jutunk ki. Ma is így volt,ilyenkor csak sétálunk,a lányom imádja nézni a lámpákat és a fényeket.

Én délelőtt rendet rakok,főzni délután szoktam,bevásárolni a gyerekkel.

Az öltözködéssel nincs baj,tudja hogy megyünk ki,és szépen hagyja magát.

2012. jan. 3. 21:13
 5/15 anonim ***** válasza:

Igen, mindennap, pedig a 10 hósom még alszik is délelőtt a lakásban 1 órát.

Reggel takarítok, főzök 7-9között.

Majd 11-13 között kimegyünk egy órát.

3 éves és 10 hós gyerekek

2012. jan. 3. 21:17
 6/15 anonim ***** válasza:

a 2 gyerekes vagyok.

képzelheted, hogy nálunk mennyi idő és fáradtság az öltözés. 2 két fele megy. Leizzadok, de kiviszem őket. Mindkettőnek szüksége van rá.

2012. jan. 3. 21:19
 7/15 anonim ***** válasza:
Muszáj. Van, hogy délelőtt és délután is. Attól függ, hogy a 2 hónapos picim hogy alszik el. Igazából nagyon jó vele sétálni, de engem is az elindulás (két gyereket + magamat felöltöztetni, másodikról lemászni, kocsit tárolóból elővadászni) fáraszt le. Utána jó. Na, a hazajutás sem egyszerű, a lépcsőházban általában mindkettő sír(esetleg ordít) én majd' megszakadok, melegem van, már szinte szédülök, pffff.... Úgyhogy nagyon várjuk a tavaszt, mikor már csak egy cipőt húzunk és indulhatunk :)
2012. jan. 3. 21:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem hogy minden nap egyszer, hanem délelőtt és délután is kint vagyunk, minimum 1-1,5 órát, de van hogy alkalmanként hármat is. Máshogy nem is lehet bírni vele (19 hós), ha kimarad az egyik "szellőztetés", már meglátszik rajta, nyűgös, anyás, lóg rajtam, nem találja a helyét.

Mondjuk nálunk sajnos/szerencsére nincs választás, ki kell menni ha esik ha fúj, az állatokat el kell látni (etetni, kiengedni/beengedni, fejni, trágyázni, almolni, tápot keverni, darálni, szénát hordani, van bőven tennivaló). Ha nagyon rossz az idő (szakadó esőben pl), akkor a gyerek kap gumicsizmát, vízhatlan nadrágot-kabátot, és próbáljuk rövidre fogni.

Az öltözést nem tudod valahogy érdekessé tenni számára? Vagy ha minden kötél szakad, akkor a hisztit figyelmen kívül hagyod, megfogod, felöltözteted akár tetszik akár nem, aztán uzsgyi kifelé, ott meg elfelejti hogy valójában nem is akart kimenni...

2012. jan. 3. 21:55
 9/15 anonim ***** válasza:

28 és 6 hónaposak a kisfiaim. Minden nap kimegyünk, kivéve ha az eső esik. Reggel 7-8 között kelünk. Kakaó a nagynak, nekem tejeskávé, cici+tápszer a kicsinek. felrakom az ebédet. Mi a naggyal reggelizünk. 10kor eszik a kicsi. 11kor lezárom az ebédet, öltözünk, és kimegyünk. Begyújtunk, aztán ha el lehet zárni a kazánt megyünk is sétálni. Kb fél 1 felé jövünk be, ebéd a naggyal és alvás. Van h én is alszom vele egy picit. Közben a kicsi alszik a babakocsiban, bent a lakásban, szerencsére le tudom annyira vetkőztetni h ne melegedjen be.

ehhez hozzá kell tennem h a lakás nem érdekel, akkor rakok rendet, amikor mindkettő alszik v ha a férjem hazajön. Nálam az az első, h a gyerekeket ellássam, legyen ebédünk, meleg legyen és a naggyal tudjak játszani, olvasni neki.

2012. jan. 3. 22:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Nálunk teljesen ugyanez van,megspékelve 21.30-as válaszával,(másodikról,lift nélkül,ikreket,akik 2 évesek és extra hiszti-dackorszakban vannak,ráadásul extra elevenek is,ha nem megyünk ki,szétszedik a lakást és az idegeinket is.Mi vagyunk tipikusan azok a fajták,akik este 8 kor is a sötétben ,csepergő esőben is még mindig kint bóklászolunk..:( Hát baromira nem erre vágyok már ilyenkor,de nem tudok mást tenni:(( Vannak napok,(ez nagyon ritka,mikor látom,hogy elvannak idebent is,(ilyen volt a mai nap is,de csak mert tegnap sokáig voltunk a játszón,és kicsit átfáztak),ma nagyot aludtak délben,délután pedig mesét néztek,rengeteget ettek,és felváltva játszottunk az építőikkel(duplo,abrick),ma jól elvoltak.
2012. jan. 3. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!