2 évesetekkel leültök játszani?
Duplózunk, sütifalózunk, rajzolunk, mesekönyvet olvasunk, mesét nézünk együtt, ennyi
21 hós
igen, minden nap
építünk, síneket összerakjuk-vonatozunk, kirakózunk,kártyákat párosítunk, gyurmázunk, firkálunk, gyöngyöt fűzünk, stb
2 évesem azt szereti,ha kergetőzünk,csikizem,bújócskázunk,négykézláb masszuk be az egész házat! Bohóckodva pörgünk. Ha rajzol,azt egyedül szereti,max.mellette lehetek és nézhetem. De ilyen nyugis elfoglaltsága ritkán van.
Ja,és lány.
Nekem 3 gyerekem van,a középsőm (lány)a 2 éves. Naponta a sok házimunka rengeteg tennivaló közepette ( a legkisebbem 5 hetes) csak 1 óra jut a nagyobbra ami csak az övé de ezt szigorúan betartjuk:) Ha kétszer fél órára sikerül akkor úgy. (leszámítva a napi 2 órás szabadban létet, de akkor úgy nem velem foglakozik kifejezetten hanem motorozik, babát tologat, jön.megy)
Duplózik,rajzol, gyűrűtornyot rakosgatunk mondogatja melyik nagyobb-kisebb, a színeket is azzal jól lehet gyakorolni, mesekönyvet nézegetünk, de nem hallgatja még a történetet, csak ismételgetjük miket látunk a képen. Sütünk főzünk együtt esetleg, fellépővel odaáll az asztalhoz segít gyúrni vagy ilyesmi.
(ezt azért írom külön foglalkozásnak mert amúgy én így magamtól nem szoktam sütögetni, csak alkalmakra)
Ige le, le kell vele ülni mert egyrészt igényli másrészt mert így tanítom dolgokra.
Rajzolás még kezdeti fázisban, duplo minden menyniségben, hozzá kis történeteket talál ki.
Könyvek a kedvencek, rengeteg van és hol ő "olvas" nekem hol én neki, vagy egyszerűen csak átbeszéljük mi van a képeken.
Szeret boltosat játszani, én vagyok a vevő ő a boltos.
Szoktunk mondókákat tanulni, és énekelni.
Időnként kéri hogy kapcsoljak zenét akkor ugrálunk és táncolunk.
Hirtelen ezek jutnak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!