Mit tegyek, hogy a helyén aludjon egyedül, mint eddig és ne sírjon, ha a szobájában hagyom?
2,5 éves múlt a fiam, már legalább egy éve külön szobában alszik. Egyedül. Este fogmosás, bemegyünk a szobába, lefekszik, puszi, takaró, villany le és kijövök, ő pedig elalszik egyedül. Van, hogy többször kihív magához még, hogy adjak vizet, fordítsam meg a párnáját, takarjam be rendesen, keresi az alvóállatát, hallott valamit... szóval vannak ilyen apróságai ami miatt kihív. Az utóbbi időben elég sokszor.
Aztán 2 napja megfordult vele valami. Este vittem lefeküdni a szokásos módon, de csak sírt, hogy ő nem akar ott aludni, hanem a mi ágyunkban a másik szobában (ez nem lehetséges, mert apa hajnalban kel és megy dolgozni, amire a fiunk felébredne és akkor nem biztos, hogy visszaaludna, ráadásul apa nem tudná magát kipihenni, ha ott forgolódik köztünk a kicsi), mikor mondom neki, hogy nem, akkor őrült sírásba kezd. Próbálom nyugtatni, de csak sír, hiába terelem a figyelmét, ahogy felállok és kijövök visít, mint akit nyúznak. Így vele aludtam az ő szobájában.
Tegnap ugyanezt sikerült lerendeznie. :( Már azt hittem nem lesz baj, de ahogy kiléptem a szobából sírt. Nálunk akart aludni, mondtam neki menjen, akkor én apával az ő szobájában alszom, persze az sem volt jó, gondolom az a baj, hogy egyedül marad estére, na de eddig nem volt ebből gond.
Nem változott semmi. Nincs kistesó, nem vittük oviba, nem rendeztem át a szobáját... semmi amit másképp csinálnánk, ő mégsem akar már úgy elaludni, mint régen.
Mit tegyek? Aludjak vele, amivel talán rászoktatom erre és legközelebb sem tudom ott hagyni egyedül, vagy üljek ott az ágyánál, míg el nem alszik és ne engedjek, hagyjam sírni, míg álomba nem szenderül (Tegnap 1,5 órán át sírt, nyafogott, akkor már kivoltam én is és inkább melléfeküdtem)? Vagy?
Ha tudtok valami tanácsot szívesen fogadom. Köszönöm.
Üdv a klubban.
Nálunk vannak néha rossz bácsik, akik bántani akarják, vagy jön a krokodil(pán pétert olvastak neki...)
Fél a sötéttől, ahogy le kéne feküdni egyből éhes lesz(tegnap 0,5kg sültkrumpli brokkolis hal után 1órával közölte éhes) szomjas, fázik, melege van,pisilnie kell, kakilnia kell....
Az altatás úgy néz ki, hogy valami csellel elcsalom fürdeni(ugye ez is a lefekvéshez tartozik...) gyorsan fürdetem, amit átpityereg, az ágyunkon öltözik, lefekszik a kanapára, szépen elalszik, én meg átviszem a helyére.
Ha a helyére teszem, akkor keservesen sír, és hív, keres, hol vagyok, pedig pl a géphez jövök csak ide, rám lát a szobából.
Most a mindentől félek korát élik.
Az én lányom ugyan még csak 22 hónapos, de kb egy hónapja ugyanezt éltük át. Nálunk is így ment az alvás régen mint nálatok aztán egyik nap minden előjel nélkül hisztérikusan üvöltött mikor indultunk aludni és szinte pánikba esett mikor bementünk a szobájába. Nagy nehezen kiszedtem belőle, hogy a "lyuktól" fél, ami a szekrény és a fal között van. Nem lehet a szekrényt teljesen a falig tolni. Be kellett tömni a lyukat egy pléddel, mindenféle lógó kütyüt aggattam rá így most nem kell félni a lyuktól. De mindig van valami amitől félni kell. VAgy egy hang,egy koppanás, egy világító led a rádión és még sorolhatnám reggelig. Most abban a korban van, amikor minden megilyeszti. Hetekig tartott mire visszaállt majdnem a régi rend. Annyi változott, hogy most már elalvás előtt mindig énekelni kell neki.
Beszéld meg vele, mert biztosra veszem, hgoy valamitől fél!
Köszönöm a válaszokat.
Nálunk a fürdéssel még nincs baj, azt még élvezi, utána még van egy kis tévézés és esti mese is, de ahogy felállok és kimennék kezdődik...
Kérdezgettem tegnap tőle, hogy miért nem jó a szobájában, de semmi érdemlegest nem mondott. Ilyeneket csak, hogy azért nem jó, mert apa itt van (ketten ültünk mellette és próbáltuk nyugtatni), azért nem jó, mert hallja a vonatokat (vasút mellett lakunk, a mi szobánkban is lehet hallani), azért nem jó, mert sötét van (de ha felkapcsolom a villanyt neki úgy sem jó). Szóval nem mondott semmi lényt vagy lyukat vagy akármit amitől konkrétan félne egyszerűen csak nem akart ott aludni, de a mi szobánkban sem akart egyedül, szóval nem a szobával van a baj, hanem az egyedül léttel.
Nem tudom mi lesz ma este, majd valamit kitalálok. Arra gondoltam ebéd után nem fektetem le holnaptól, hátha elég fáradt lesz és elalszik szépen este. nem tudom ez jó megoldás-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!