Mikor merjem "egyedül" hagyni a fiamat az Ő szobájában?
Kisfiam jelenleg 3 hónapos. Születésekor "átköltöztem" hozzá a gyerekszobába, hogy a férjem is tudjon pihenni, és persze, hogy a pici mellett lehessek állandóan. Több ismerősömet megkérdeztem, hogy ők hogy csinálták...valaki már szinte az elejétől fogva másik szobába tette a picit...valaki pedig még másfél éves korában is egy szobában aludt a gyerekkel. Vettünk bébiőrt is, de igazság szerint nem nagyon szeretném még "magára hagyni"!
Ti hogy csináltátok?
A gyereknek nem hiányzol, felőle költözhetnél.
Majd akkor költözz, ha NEKED se hiányzik majd a gyereked és el tudsz szakadni tőle a szomszédos szobáig. Jelenleg ez nem áll fenn, de ez az állapot meg káros lehet a házasságodra. Szóval azért mielőbb határozd el magad és menj.
Van bébiőr, a gyereknek nélküled se lesz semmi baja.
Kérdésedre válaszolva mi sose aludtunk a gyerekekkel (3 van), hanem a mellettük lévő szobában, bébiőr és légzésfigyelő miatt nyugodtan. Feleségnek a férje mellett a helye az éjszaka. Bújj hozzá és pihenj egy jó nagyot!
22 hós a lányom, nem alussza még át az éjszakát, így én vele alszom, nekem egyszerűbb, meg a párom is tud pihenni. Először mellettem is aludt, most már szépen alszik a saját helyén. Pár hét múlva érkezik a tesó, így tulajdonképpen fel sem merül a kérdés, egyelőre maradok velük.
Szerintem meg fogod érezni, mikor van itt a pillanat, hogy magára hagyd éjjelre a picit. Vagy próbáld ki először fél éjszakával. Leteszed őt aludni, te átmégy a másik szobába, mondjuk az első ébredésedig. Aztán ha úgy érzed, ott maradsz a hálóban, ha hiányzik a gyerkőc, akkor átmégy hozzá. Aztán szép lassan szoktatod magadat is a dologhoz. Végülis nem vagy elkésve semmivel.
Ha rajtam múlott volna, pár hét után már külön szobában aludtunk volna, de egyéb okok miatt egy évig úgy aludt, hogy tőlem kb. fél méterre volt.
Nyugodtan átmehetsz a másik szobába, ha félsz hogy nem hallod ha felébred, akkor hagyd nyitva az ajtókat, nálunk is úgy van, és komolyan azt is meghallom, ha a másik oldalára fordul. Nem lesz semmi baja.
hagyd nyitva az ajtót és ott a bébiőr is, meghallod, ha valami gond van.
nyugodtan otthagyhatod, ő is jobban fog aludni.
persze csak ha te is tudsz aludni nélküle:) tegyük hozzá én csak akkor hagyom a szobájában, ha apával összebújunk, és ottragadok mellette. viszont nincs bébiőr és a lakás túlsó végén van a szobája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!