Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányomnak kezd barnulni a...

Kislányomnak kezd barnulni a foga, megállítható?

Figyelt kérdés

2,5 éves, és napi szinten kb. 1-2 túró rudit kap, meg napi 3-4 dl mézes teát. Visszaveszek ebből, nagyon megijedtem! Volt már valaki hasonló helyzetben?

A felső középső 2 fogának a az ínye felőli része halványan szürkés-barnás :(((

Az én hibám, megkövezhettek, csak tényleg arra vagyok kíváncsi, hogy ugye nem romlik tovább?

2012. jan. 2. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Visszafordítani már biztos, hogy nem lehet. Szerintem megállítani sem, valószínű, hogy az a két foga teljesen el fog romlani.
2012. jan. 2. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Volt egy hasonló kérdés néhány napja, olvasd el a válaszokat, szerintem azért nem biztos, hogy szuvasodásról van szó.

A kérdés ez volt (ha a link nem menne, írd a keresőbe itt a „szürkés” szót, megtalálja rögvest):

Normális az, hogy 4 éves fiamnak a foga felső része szürkés? Mintha fogköve lenne.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2012. jan. 2. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez szuvasodás. Sajnos az én kisebbik, 2 éves lányomnak is olyan, neki még nincs barnásra elszíneződve, de olyan mintha lejött volna a fog felső rétege az ínynél. Elvittem fogorvoshoz, ő mondta, hogy ez bizony fogszuvasodás.

Azt mondta, reggel-este fogmosás neki, többször nem szükséges és a folyamat olyannyira leállítható, hogy minimális lesz a továbbromlás mire fogat vált. le is ecsetelte valamivel, ami védi a fogat.

nekem 3. gyerek, a nagyobbaknál nem volt ilyen gond, gyönyörűek voltak a fogaik. Sajnos a kicsinél elrontottam én is.

Vidd el te is fogorvoshoz, hogy megkapja az ecsetelést.

2012. jan. 3. 10:02
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a linket is!

Keresek egy fogorvost. Más kérdés, hogy hogy fog megülni ott?? Bár, ordítás közben legalább nyitva lesz a szája...

2012. jan. 3. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!