Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek a dackorszako...

Hogyan kezelitek a dackorszakot? Földre hasalás, veszekedés (Nem anya! Hagyjál! Menj innen! . ), csapkodás, sírás/visítás, akaratosság (nagyon durván ), mindent bevet.2 éves lány.

Figyelt kérdés

Teljesen levegőnek néz és azért sem csinálja, amit mondok. Tudom én, hogy ezen át kell esni, de egy két használható ötletnek nagyon örülnék, hogy addig se hulljon ki a hajam.... Ütni nem ütöm (2x kapott a kezére eddig, azt is megbántam)

Ezt leszámítva kivételesen okos és érdeklődő, önálló, nyitott csaj, rengeted energiával és kíváncsisággal, talán ezért is ilyen akaratos és eltántoríthatatlan....

2012. jan. 1. 11:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nálunk szabad volt hisztizni, csak arra ügyeltem, hogy pozitív eredménye ne legyen soha. Némi együttérzést azért nyilvánítottam, "látom, hogy dühös vagy" "Sajnálom, hogy ezt vagy azt nem szabad" stb.

És megakadályoztam, ha fizikai erőszakba, rombolásba ment át a cirkusz. (Bár a férjem szerint a saját játékait nyugodtan törje össze, úgyis túl sok van...)

Szerintem nem élvezet hisztizni, nem értem miért kéne még külön megbüntetni miatta egy gyereket. Azért csinálja, mert nem tud jobbat, leginkább a saját indulatait nem képes még kezelni. Ezt kell elfogadható mederbe terelni. A lányaim azóta egyetemisták, és egyik se visít a földön fekve, ha nem tetszik neki valami.

2012. jan. 4. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!