3 évessel az egész nap kiabálás, veszekedés, büntetés?
Kisfiam 3 èves a kislányom 15 hós. Egy "átlagos" nap:
fél 8 körül ébredés, kávé, kakaó, ágyban hempizés. Kicsi odamegy nagyhoz, hogy megpuszilja, nagy ellöki, hogy ő még álmos. Öltözés; kicsi viszi a nagynak a zoknit nagy kitépi a kezéből hogy az az övé. Délelőtt főzés, rendrakás: gyerekek tesznek-vesznek. Ha a kicsi vmihez hozzányúl a nagy egyből elszedi hogy most neki kel. Ha a kicsi el van nagy lót fut lök egyet a kicsin aki pofára esik. Nagy kitaláljachogy ők most vonatosat játszanak, húzza vonja a kicsit akinek tetszik amíg el nemm esnek. Kicsi iszik egy figurás pohárból nagy is abból akar.
Ma a nagy nem aludt délben elvittem palacsintázni meg trombitát venni meg motorozni. 2,5 órát csak rá figyeltem. Hazajöttünk mmeg volt kergülve. A kicsi ne nyúljon a trombitához ne igyon az üdítőből. Kicsit apja felvette ő is mászik rá.
Mondok vmit pl menj pisilni mert látom rajta hogy kell elszalad a vége hogy becsorog. Gyere fürdeni, nem megyek. Fogom viszem persze ordít én is. Kijövetelnél nem akar. Kiveszem ordít. Gyere enni nem megyek. Fél óra múlva éhes, nem kap. Este alvás helyett ugrál az ágyon. Rászólok, semmi, sokadjára már kiabálok persze ő is.
Ezek napiszintű dolgok. Ha délben nem alszik vagy mikor felébred vele foglalkozok, este a kicsi után bő félórát még vele vagyok.
Ovis, fél 9-fél 1-ig.
Bünti; iríg vmire durváskodik elveszem, verekszik, kezét megfogom, magyarázok, 3 perc bünti (sír) bocsánatot kell(ene) kérnie, hisztizik ráhagyom, követelőzik nem figyelek rá.
Sztem full féltékeny deha vki azt mondja elvisszük a hugit, kiakad. Szeereti csak szerintwm az nem tetszik neki hogy mi is szeretjük a kicsit. Aki pont édes korszakában van, nap mint nap okosodik, új szavakat mond, még nem dacol, mosolygós. Persze hogy megdícsérjük a nagyot is dícsértük meg szoktuk is csak ő most nem változik annyit napról napra.
Mit csináljak? Sokat bántja a kicsit ami miatt veszekedek vele akkor velem is csapkod akkor büntetek.....
Fog alakulni a kapcsolatuk? Néha azt érzem ő egykének való a kicsit meg opcionális játszótársnak tekinti.
Vélemények,tanácsok?
Köszi és B.U.È.K!
Szerintem nem attól ilyen most a fiad mert nem hagytad sírni és veletek aludt. Most ő a határait feszegeti, meddig mehet el és valószínű, hogy figyelemfelkelést is csinál. A lányoddal szerencsés vagy, hogy jól alszik.
Szerintem ne büntess, hanem szeresd és.beszéd meg a viselkedését, lehet a rosszaság is figyelemfelkelés, tehát mindegy a végeredmény csak vele foglalkozz.
Nekem 1 van és hasonlóan gondolom az előttem szólóval.
Nálunk négy és fél éves a nagylány, a picúr nyolc hónapos lesz. Nnnna, én mindkettőnek veszek, adok. Egyenlőre ez működik még, nem tudom meddig. Ma pl vettem új cumit a babának, a nagylány megkapta a régit...azt a boldogságot :DDD Végreeee ő is igati kisbaba :DDD Vettem bébiételt is, mert nem tudtam délelőtt főzni, kellett vennem a nagynak is.....sütőtökpüré almával...legalább így megeszi a sütőtököt, mert amúgy nem. :DD Ezen kívül megpróbálom bevonni amibe lehet, segít pelenkázni, popsit kenni, ruhát előszedni, és szilveszterre is két trombitát vettem, a picúr is elnézegette, nem volt gond.
Szóval ha veszel valamit nagynak, és félő, hogy a kicsinek is tetszene, akkor vegyél inkább neki is valamit, nem fontos ugyanazt, de akkor jelentsd ki, hogy melyik kié. Aztán lehet gyakorolni a kölcsönadogatást. Nálunk ez eddig működött.
Hát, nálunk is vannak hasonló szituk.
Gyerekek lányunk 3 éves, és 16 hónaposak az ikerfiaim.
Amit felejts el, az a kiabálás. Persze teljesen nem lehet, mert néha elszakad a cérna, de az nem jó semmire. De ezt úgyis tudod. Nekem itt a kettő kicsi, ők is nagyon édesek, bár az egyik elég hisztiske lesz szeritem, amiből már most is mutat néha, de a nagylány (aki nem ovis) is imádnivaló. Ő már nem alszik nap közben, így akkor mikor az öcsik alszanak, együtt vagyunk. Lehet hogy teregetünk, főzünk, de általában együtt.
Szeret mesét nézni, persze megválogatom mit, amikor kicsikkel vagyok és épp nincs kedve rajzolni, stb, akkor dvd-zik pl. Biztosan sok függ a gyerek vérmérsékletétől is, de 3 évesen már értelmes. Beszéld meg vele, esetleg nem csak akkor amikor épp történik a dolog, hanem mikor ketten vagytok. HOgy: emlékszel mikor reggel a hugi hozta a zoknidat? Segíteni akart neked, mert szeret. Tudod? Vagy kérdezd meg mit gondol erről? Ha bántja a kicsit fogd meg a kezét, ültesd le, mond neki hogy megbeszéled vele a dolgokat ha nem kiabál, üvölt. De te se kiabálj! Ha lenyugodott mond el neki, hogy ez nem szép, és mond hogy szereted! Én puszit is szoktam adni és kérni. Mehet játszani.
Sok kitartás neked!
Ismered azt az oldalt, hogy kismamablog.hu?
Egy bizonyos Vida Agi gyermekpszichologus irja akit a Jo Isten aldjon meg!
Nekem ugyan meg csak egy kisfiam van aki most 14 honapos.
Gyerekekkel foglalkozom es nagyon megertelek. A fonokom gyereket neveltem az elmult kozel 4 evben es jott az en kisemberem...imadjak egymast. A fonokom kislanya egy igen kemenyvonalas kis harcos. Nagyon jol manipulal jo idegig mindent akart stb. Napi 10 orat sot valamikor tobbet toltottem vele es a noverevel aki 4 evvel idosebb es egy aldott jo gyerek - ez volt a mazlim!
Amit en csinaltam es csinalok most is: figyelmeztetek egyszer, ketszer es aztan elveszem, kikapcsolom, 3 perc bunti mert 3 eves vagy ha el mersz mozdulni meg 3-at huzok ra. Nagyon nehez volt neha. Plane mikor elszaladt a forgalmas utcan. Belakatoltam a babakocsiba es nem engedtem ki egy jodarabig es csak ugy vittem ki, hogy be volt kapcsolva a kocsiba. Ha nem akarta felvenni a kabatot, ugy vittem ki...kinn konyorgott, hogy felvehesse....egyszer azt is mondtam neki, de hiszen azt mondtad nem kell....szoval adtam neki rendesen neha. Nagyon egocentrikus volt most is az. De pici koratol fogva mindig ha lattunk kisbabat az uton, megcsodaltuk, szo szerint agyatmostam nala, hogy pici es torekeny es sokmindent nem ert meg egy kisember...
Igen, nagyon sok turelem kell. Mi is szeretnenk megegy gyerkocot es en is felek a 3 eves dackorszaktol. A fonokom mindig azt mondja azert olyan aranyosak mikor kicsik, hogy nehogy kidobjuk oket az emeletrol mikor 3 ev korul lesznek...a fonokom mindig velem ijesztgette a lanyat, hogy majd jovok en es feloltoztetem ha o nem akar.
Igazabol semmit nem csinaltam eleg volt csak annyit kerdezni, hogy oltozol, vagy oltoztesselek?! ...es elertem, hogy inkabb oltozott mert tudta ha en oltoztetem az nem olyan kellemes....es ez ment a kozlekedesnel evesnel, stb. Ha valami jot csinalt mindig megdicsertem es emlekeztettem arra, hogy ugye mennyivel konnyebb igy mint uvoltve es lassan-lassan elmult a dilihopp.
Sajnalom, hogy sokan itt elmondtak azt ami nekik nincs. Nem elnek abban amiben te nap mint nap.
A kislany ma mar 4 es fel eves. Kemenyvonalas es rendkivul kitarto. Hatalmas kuzdes es nyeresi vagy van benne. Soha meg nem tortem ezt az akaratot a hitet abban, hogy o barmire kepes. Nagyon nehez neked minden nap ez a harc. Ha gondolod kuldj emilt. Hatha tudok segiteni tobbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!