Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Színvak vagy csak még nem...

Színvak vagy csak még nem tudja kimondani?

Figyelt kérdés

Kisfiam most kezd el beszélni.

A színeket kezdte el mondani, egyik napról a másikra az összes színt megnevezte, kivéve a pirosat.

A pirosra gondolkodás nélkül, rendületlenül rávágja hogy zöld, hiába mondjuk neki hogy az piros (aranyos amikor közli a hajamra hogy zöld :) ).

Nem tudom hogy színvak lenne, vagy a pirosat nem tudja mondani, vagy csak szórakozik?

A többi színt mind jól mondja, még a rózsaszínt is.

2011. dec. 30. 10:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Ne izgulj. Ha 3 évesen is így lesz lehet gyanús és akkor tudják i9s vizsgálni. most még nem.

Az én fiaim rendületlenül keverték a pirosat és a kéket. S tudták,hogy keverik... tehát ne izgulj még.

2011. dec. 30. 10:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam mindenre azt mondja nagy nevetve, hogy piros. Aztán lebukik, mert nagyjából mindig tudja, hogy milyen színű az adott dolog.

Meg a legújabb mániája, hogy amikor megkérdezik tőle a nevét, rávágja, hogy Helga (a barátnőm lányát hívják így) nagy vigyorral. Pedig meg tudja mondani a nevét vezetéknévvel együtt.

2011. dec. 30. 10:31
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát ő már 3 éves, szóval amúgy is későn kezdte a beszédet.

Megkülönböztetni megtudja, ha kérem mutasson rá a pirosra akkor rá mutat, olyankor nem téveszt.

2011. dec. 30. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk a pszihológus azt mondta, hogy 3 évesen 4 színt kell megkülönböztetnie. Ha ennyit tud(bármelyik 4 legyen is), akkor ne aggódj.
2011. dec. 30. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia ! 4 évesen kell nagyjából tudnia a színeket, de nem minden gyerek tudja még akkor sem. SZóval nincs miért aggódnod, légy egy kicsit türelmesebb, menni fog ez :))
2011. dec. 30. 11:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Megkülönböztetni megtudja, ha kérem mutasson rá a pirosra akkor rá mutat, olyankor nem téveszt.

akkor semmi gond.... ne aggódj

2011. dec. 30. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam sokáig összekeverte a pirosat és a zöldet. Kellett neki jó pár hónap, mire rendesen meg tudta különböztetni, pedig tényleg semmi gond nincs vele.
2011. dec. 30. 15:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Kis helyesbítés: a színvak nem lát semmi színt, csak feketét és fehéret. Amiről te beszélsz, az a színtévesztés. A szemészeten egy egyszerű vizsgálattal megtudhatod, hogy helyesen gyanakszol-e. A legtöbben a pirosat szokták a zölddel téveszteni egyébként.
2011. dec. 30. 18:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam a kékre mindíg zöldet mond pedig egy időben tudta.Lehet csak szórakozik!
2011. dec. 31. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!