Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi éktelenkedik a gyerekemen?

Mi éktelenkedik a gyerekemen?

Figyelt kérdés
2 éves gyerekem hasán, majd combján, vállán, hátán, aztán szinte mindenhol, méretes (kisebb tenyérnyi, de van ami csak érme nagyságú, vagy még kisebb) rózsaszín, piros szegélyű foltok jelentek meg, amik terjednek és "vándorolnak". Bőrgyógyászhoz nem tudtam elvinni, az ünnepek miatt csak holnap estére kaptam időpontot és csak magán orvoshoz. A háziorvos tanácstalan volt. Nagyon aggódok! Kórházba nem vihetem, mert egyedül nem hagynám ott szívesen - nagyon érzékeny korszakát éli - itthon meg vár egy 5 hetes baba. Kérlek, ha tapasztaltatok hasonlót, segítsetek, mert nagyon aggódok!!!!!!
2011. dec. 29. 18:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha véletlen fehérvári vagy, tudok ajánlani egy dokit, aki akár azonnal is megnézi.(Persze akkor, ha nincs külföldön.Nála pedig az igen ritka.)
2011. dec. 29. 18:34
 2/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezek a foltok egyből ilyen nagyok lesznek vagy nőnek? A foltokon belül sima a bőr vagy egy nagyon picivel érdesebb?

2011. dec. 29. 18:36
 3/18 anonim ***** válasza:

Az én 2,5 éves fiamon pöttyök indultak el, amik később lettek ilyen egybefüggő vörös foltok. Ezek is vándoroltak, vagyis terjedtek, mert az eredetiek a helyükön maradtak, de találtam a karján, lábfején mindenhol. Én dokim szerint a hideg és a beöltöztetés az oka, azt mondta ekcéma gyanús... nem az, de gyanús.

Gyógyszertári kevert krémet kaptunk, kalcium pezsgőtablettát és Fenistil cseppet.

Jobbulást!

2011. dec. 29. 19:01
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nógrád megyében lakunk...

A foltok nőnek, változik a kiterjedésük, nem tudom másként kifejezni, egyszertűen szólva "vándorolnak".

Nem érdesek, simák, viszont kicsit duzzadtak, főleg a szegélyük és kicsit melegebbek, mint a normál testhő.

Hasonló, mint amit a Lyme kór csinál a kullancs-csípés körül. Tegnap este kezdődött, de ma durvult el igazán. Nagyon ijesztően néz ki...

2011. dec. 29. 19:05
 5/18 A kérdező kommentje:
19:01-es. Köszönöm szépen a válaszodat! Megnyugodtam egy kicsit. Fenistilt és kalciumot ma már 1x én is adtam neki. Remélem használ nekünk is! Mennyi idő alatt múlt el?
2011. dec. 29. 19:08
 6/18 anonim ***** válasza:
Náéunk ételallergia okozott ilyen foltokat. Tegyél fel képet, ha tudsz. Ne adj neki semmilyen tejterméket, egy próbát megér. Nálunk attól volt. nyugi, nagy baja nem lesz a foltoktól.
2011. dec. 29. 20:00
 7/18 anonim ***** válasza:
Nógrád megyében javaslom Diósjenőn Dr. Rados Györgyöt, mi is hozzá járunk, neki tuti lesz ötlete, nagyon jó doki. Ha kell, priviben megadom az elérhetőségét, de holnap délelőtt 10-től rendel, ha minden igaz. Jobb azért felhívni előtte.
2011. dec. 29. 20:14
 8/18 anonim ***** válasza:
Allergiás reakció.
2011. dec. 29. 22:24
 9/18 anonim ***** válasza:

off

Majd megírod mit mondott a doki?

2011. dec. 29. 22:27
 10/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is allergiás reakció valamire.Az én fiamnak is volt,majdnem az egész összefüggően beborította a testét.Az én javaslatom is calcium,fenistil krém+fenistil csepp.Az én fiam is 2 éves volt,amikor ez kijött rajta,akkor 2x10 cseppet kellett adni(állítólag kicsit bágyasztja a gyerekeket,de ez nálunk nem látszott).
2011. dec. 29. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!