Most tényleg! Mi ez a krupp? Bele lehet halni? Befullad, értem. De meg is fulladhat?
Ha jól tudom, régen simán bele lehetett halni, ma már - szakszerű ellátással, esetleg kórházi kezeléssel - ez nagyon ritka.
Igen, a "befullasdásba" bele lehet halni, akár krupptól fullad az ember, akár mástól, pl. allergiától vagy asztmától. De ez szintén ritka, ha jól kezelik a beteget.
Ha kruppos, akkor beszűkül a gége, emiatt halllod a sípoló légzést.
Igen, megfulladhat.
Én nem kísérleteznék. Nincs olyan, hogy mennyi idő, attól függ, milyen súlyos a baj.
Én csak asztmás beszűkülésről tudok beszélni, az borzalmas, az embernek halálfélelme van, ettől még rosszabb lesz a helyzet. Azért sem várnék, hogy ne kínozzam a gyereket, meg azért sem, mert nem vagyok orvos, nem tudom megítélni, mikor van életveszély.
Ha nem indokolt, max. hazaküldenek a kórházból, ez a legrosszabb, ami történhet. Ha be sem mész, és baj lesz, azt nem lehet visszacsinálni vagy jóvátenni.
Első
Vidd be inkább.
Ne kisérletezz, nem vagy orvos, a kürházban ezt meg kell érteniük.
Attól hogy ugat és rekedt, nem biztos hogy be is fullad. Általában az első éjszaka a legveszélyesebb, utána egyre csökken az esély a befulladásra.
Ha mégis, akkor vidd ki vagy tárd ki az ablakot és adj neki kúpot. Ha perceken belül nem javul akkor azonnal indulás, ha jobban van,akkor várd meg amíg teljesen elmúlik a befulladás és utána induljatok. Én így szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!