Őszintén - soha nem csaptál egyet a fenekére, vagy a kezére, soha nem fenyegetted, vagy zsaroltad meg eltiltással, játékmegvonással, vagy bármivel a gyerekedet?
Én bevallom, igen. És nem érzem magam gonosznak, vagy brutálisnak. Ha nem tettél hasonlót, hogyan fegyelmezted, amikor már semmi se hatott?
Nyilván nem a pelenkásra gondolok, nagyobb gyerekem is van, és sokszor olvasok itt.
de igen. és gonosznak brutálisnak éreztem magam. Kész csőd. De nem ostorozom magam, mert ez is én vagyok. És szoktam mondani a fiamnak is, sajnos, nem vegyok tökéletes és csinálok rossz és helytelen dolgokat. Viszont tény, hogy semmit nem ér és nem nevelés. Valójában a saját tehetetlenségemet, türelmetlenségemet vezettem le íly módon. És általában csipp csupp ügyekért.
Zsarolásnál fenyegetésnél persze szoktam, de nevetségesnek és szánalmasnak érzem magam, mint ahogy az is vagyok, olyankor.
Komoly ügyekben sosem vesztem el a fejem és szánok időt a nevelésre és azt hiszem sikerült is, mert semmilyen gyermekvédelmi rendszerünk nincs itthon illetve elvétve, de nem nyúlkálnak konnektorba, nem nyúlkálnak vegyszerekhez, nem kell figyelnem jaj. Sőt szólnak, anya előhagytad a veszélyes vegyszert.
Őszintén?
De igen, csaptam a fenekére, vagy a kezére vagy a szájára, jelzés szinten.
Zsaroltam, eltiltottam, játékmegvontam.
Lassan 4 éves a nagyobbik, és nem érzem magam emiatt szemét, szar, brutális, galád anyának. Vannak olyan esetek, amikor nem árt egy anyai pofon. Persze, nem látleletesre, csak jelzés szinten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!