Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel vegyem rá, hogy felvegye...

Mivel vegyem rá, hogy felvegye a benti cipőt?

Figyelt kérdés
Lányom 2 éves 9 hónapos. Legalább 5 pár benti cipőnk van, a mamusztól kezdve a papucsig minden. Nem akar a lábára húzni semmit. De még vastag zoknit sem a harisnyára. Nincs padlófűtés és a járólap elég hideg. én már mindent megpróbáltam, de nem hagy nyugodni a dolog, mert mi van ha később az miatt nem lehet gyereke mert megfázik alulról?
2011. dec. 27. 16:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jonnek a szabályok ha te megteszed nekem hogy felveszed akkor én is megteszem neked....igy szoktam a fiammal hogy ha felveszed akkor anya rajzol neked.Szoval ha valamit szeret toled akkor annak fejében felveszi a papucsot:)remélem nem tul hulyén írtam:)
2011. dec. 27. 16:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem írtad bonyolultan. Csak sajnos olyan önfejű és makacs, hogy ez nem vált be. De azért köszi hogy írtál.
2011. dec. 27. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A: Vegyél fel te is valami cipőt, h lássa, mindenkinek cipő kell a hideg kövön. De gondolom papucsban járkálsz odabent és ez nem hatja meg. Talán a cipő igen.

B: Büntetés. Ha semmi sem segít, akkor ez fog, de ehhez neked kell teljes mértékben kitartónak lenned. Ki kell nevezned egy sarkot/helyet a lakásban, ahová leülteted egy székre (vagy földre, vagy lépcsőre...) és addig kell ott ülnie, amíg nem hajlandó cipőben lenni. Nem játszhat, és te sem beszélgethetsz vele. És ha elmegy onnan, akkor vissza kell ültetned szó nélkül. Ez akár 1-2óráig is eltarthat első alkalommal, de másnap már tuti, h sokkal hamarabb (akár egyből) beadja a derekát. Persze mikor odaülteted, akkor el kell neki magyarázni, h azért van büntetés, mert nem hajlandó felvenni a cipőt, és csak akkor jöhet el, ha felveszi. Ha eljön, akkor vissza kell vinni, és már csak annyit mondani, h cipőben jöhet el, magyarázkodni nem kell. És beszélgetni sem szabad vele.

Valószínűleg borzasztóan utálni fogja a dolgot, hisz ő mindennél jobban szeretne inkább majd játszani, ezért sírás, hiszti biztosan lesz, de ha eredményt akarsz, akkor egy-két alkalmat szerintem ez megér. Kitartás!

2011. dec. 27. 17:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet. Csináltam már úgy, hogy beküldtem a szobájába és addig nem jöhetett ki amíg papucsot nem vette fel, nem voltam elég kitartó vele, és feladtam. De most újból meg fogom próbálni, mert ez így nem buli.
2011. dec. 27. 17:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Ugy fog orditani, mint a sakál, előre készitsd fel magad, és akkor ki fogsz tartani. Nem egy hároméves mondja meg, mit vesz fel és mit nem. Pont. Ez nem vita tárgya. Ne állj le vele vitázni. Mond neki, hogy mostantól csak benti cipőben játszol vele a nappaliban. Ha nem veszi fel, nem játszotok és még büntetést is kap. Szórakozik veled, csakazértsemertanyamondta....:)
2011. dec. 28. 00:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyszerűen add rá, nehogy már ő dirigáljon. Ordítani fog, és? Inkább üvöltsön 1-2x, mint aztán felfázzon, és orvosról orvosra járjon.

Ja: ha viszont te nem veszel fel semmit, ne várd el, h ő cipőben legyen otthon. :)

2011. dec. 28. 11:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Rajtam van papucs, meg az apján is
2011. dec. 28. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!