Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá, hogy aludjon...

Hogy vegyem rá, hogy aludjon ebéd után?

Figyelt kérdés
Ti milyen módszerrel altatjátok el 3 éves fiatokat/lányotokat? Az enyémet még az ágyhoz is nehezen tudom elcsalni, de azt végképp nagyon nehezen tudom elérni, hogy az ágyon is maradjon, és ne ugráljon rajta, ne játsszon, stb. Fáradtnak fáradt, de mégsem akar aludni. Eddig cicin aludt el, de arról egy hónapja leszoktunk, illetve leszoktattam róla. Nem örül neki még ma sem, de már nem szeretném visszacsinálni. Csak azóta rémálom az altatás. Este is, délben is, de délben szinte kivitelezhetetlen. Mit tanácsoltok? Mit próbáljak ki? Már kezd teljesen felborulni a napirendje.
2011. dec. 22. 13:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy attól, mert nem alszik napközben, hogy bírja a délutánt és az estét? Mert ha nem nyűgös, jól bírja, akkor fogadd el, hogy nem igényli. Ha nyűgös, akkor ki kell találni valamit valóban, hogy aludjon. Nálunk is volt probléma. Én akkor azt csináltam, hogy ebéd után tv-t kikapcsoltam, odaültem a számítógép elé, nem beszéltem, nem játszottam vele, egy ideig eljátszott magában, aztán bement az ágyban is eldumált egy ideig és szépen elaludt. Mostanában amikor otthon voltam vele, úgy altattam el, hogy elmagyaráztam neki, muszáj hogy aludjon, mert akkor nem bírja az estét, egyszer elolvasom a kedvenc meséjét, utána én is becsukom a szemem, nem reagálok semmire. Hamar elalszik, ha fáradt. Olyan is volt, hogy megmondtam, ha alszik, akkor utána kap valamit vagy lesz valami jó, aminek örül. 3,5 éves kislány anyukája.
2011. dec. 22. 14:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha nem alszik, nyűgös később, úgyhogy jó lenne, ha aludna. Két órát szokott egyébként.
2011. dec. 22. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!