Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá a kislányom,...

Hogy vegyem rá a kislányom, hogy felvegye a bugyit?

Figyelt kérdés
Légyszi segítsetek,jó ötleteket várok.Én már mindent kipróbáltam de nem megy. 2 éves kislányom 2 hónapja teljesen szobatiszta. Már alváskor sem pisil be. Nem is kéne már pelust használnunk de nem hajlandó bugyit felvenni. Egész nap pucin akar lenni. Így ha megyünk valahová mindig pelenkát kell rá adnom,aminek semmi értelmi hisz nem pisil bele. Vajon miért tiltakozik ennyire a bugyitól?
2011. aug. 12. 18:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

"felveszed, vagy itthon maradsz!"

ha már egy 2 évesnek nem tudsz parancsolni, mi lesz kamaszkorában?:)

2011. aug. 12. 18:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A válaszokra én is kíváncsi vagyok, mert az én 3 éves lányom is imád bugyi nélkül lenni. Igaz, ő felveszi,de ahogy lehetőség adódik, már le is húzza. Ha nem figyelek eléggé, megesik, hogy bugyi nélkül viszem pl. a mamához :S

Én úgy kezdtem a pelus elhagyását, hogy együtt mentünk bugyikat vásárolni, ő választhatta ki, milyet szeretne. Akkor még kimondottan szerette is :)

2011. aug. 12. 18:31
 3/12 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak: Én inkább ötleteket várok, mint kioktatást és nekem nem jön be ez a "ha nem csinálod amit én akarok akkor itthon maradsz" módszer!!!!!!

Második válaszoló: Köszönöm,hogy írtál. Már én is vettem több félét neki, mert azt hittem kényelmetlent vagy ilyesmi,de kb.10 percig viseli el. Nem is csinálnék ebből nagy gondot de jövő héten kezdődik a bölcsi és nem tudom ott hogyan oldjuk majd meg.

2011. aug. 12. 18:37
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Legyél te is vele otthon bugyiban, pólóban, ilyen idősen szeretik utánozni a szülőket. Kap bugyit a baba, a maci, stb, mert mindenkinek van bugyija, az KELL.

Nálunk bevált még, hogy "eldugjuk a csecsebecsét", ezt viccesnek találja, és felhúzza rá a bugyit.

Majd megtanulja, hogy mindenkin van, az enyém már este is bugyiban alszik, mert kell a bugyi.

A kantáros nadrágokat nehezebben veszi le, és akkor nem vetkőzik, mire félrepillantasz.

Következetesen minden alkalommal add rá, dicsérd meg, milyen szép, milyen jól áll neki, igazi nagylány, akinek van szép bugyija. Leveszi, kezded elölről.

Türelem.

2011. aug. 12. 18:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Esetleg az anyaga zavarja? (Műszálas?)
2011. aug. 12. 20:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam rá eleinte,hogy esetleg az anyaga vagy valami más zavarja.De vettem több félét és mindegyik pamut. Mindenkinek köszönöm a segítséget,remélem hamarosan belátja,hogy semmi szörnyű nincs a bugyikában.:)
2011. aug. 13. 05:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy otthon lehet bugyi nélkül, de csak ha meleg van. Ha meg mentek valahova, akkor mondd neki, ha nem vesz bugyit, otthon marad.
2011. aug. 13. 07:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a kisfiammal.Vettem neki mindenféle verdás,batmanes,toystorys gatyákat,és azt mondtam neki,hogy ők vigyáznak a kukijára.Mindig az éppen aktuális figura.Ez tetszik neki,azóta már ő mondja amikor felvesszük,és nincs vele gond.:-)Próbáld ki,hátha...
2011. aug. 13. 08:01
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Tetszik az ötlet,nagyon aranyos. Kipróbálom!

Köszönöm mindenkinek

2011. aug. 14. 08:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Én bár értékelem az ötletességét a legutóbbi kedves beírónak ,de látok benne egy logikai bakit, amiből ESETLEG gondja LEHET A KÉSŐBBIEKBEN a gyermeknek: esetleg függhet a felvetett gondolatodtól, hogy az állatfigura vigyáz a nemi szervére, és -gondoljatok csak bele-, ha (véletlen) elveszti(tek) a bugyit (ideiglenesen akár), akkor a gyerek megijedhet, hogy "jaj, baja lesz a kukimnak/punimnak"!

Szóval én inkább kihagynám ezt a módszert, bár önmagában véve ötletes, de mégis sztem kockázatos!

Ha egy kisgyermek aggódik a nemi szerve miatt (nem is olyan ritka eset), akkor meg szoktam nyugtatni: "rendbe jön magától" (TEHÁT NEM VMITŐL FÜGGŐEN LESZ RENDBEN!!), vagy ha orvoshoz kell mennie vele, akkor "a doktor bácsi meggyógyítja, és UTÁNA szépen rendbe jön MAGÁTÓL". A dokis eseteteket most mellőzve (abba nem mennék most bele) hozzáteszem: kisfiúknál jellemző ovis korban a látens (pszichésen rejtett) kasztrációs félelem, szóval csak óvatosan az ilyen ötletekkel! ;) Bár a jó szándék és a kreatív gondolkodás meg volt a kedves beíróban, ezt elismerem! :)

2011. aug. 15. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!