Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá a kislányom,...

Hogy vegyem rá a kislányom, hogy felvegye a bugyit?

Figyelt kérdés
Légyszi segítsetek,jó ötleteket várok.Én már mindent kipróbáltam de nem megy. 2 éves kislányom 2 hónapja teljesen szobatiszta. Már alváskor sem pisil be. Nem is kéne már pelust használnunk de nem hajlandó bugyit felvenni. Egész nap pucin akar lenni. Így ha megyünk valahová mindig pelenkát kell rá adnom,aminek semmi értelmi hisz nem pisil bele. Vajon miért tiltakozik ennyire a bugyitól?
2011. aug. 12. 18:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
49%

Én vagyok az utolsó válaszoló!

Egyáltalán nem vált függővé tőle a fiam,simán levesszük a bugyit,és még mindig imád nélküle lenni.A "vigyáz rá",abban az esetben hangzik el,amikor vastagabb nadrágot kap,mert akkor a varrások biztos,hogy zavarják ha nincs rajta gatya.Nem azt mondom neki,hogy beteg lesz nélküle a kukija....félreértés ne essék!!!

2011. aug. 17. 08:51
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én értem, hogy nem azt mondod neki, és hogy jó szándékkal teszed. :) Csupán csak átgondolásra vetettem fel meglátásomat. :) Ugyanis attól még , hogy nem elemed ki neki, hogy baja lesz a bugyi nélkül, attól még a gyermek fantáziája belekapaszkodhat abba, hogy ha a bugyi segít, felötlik benne esetleg, hogy mi lehet bugyi nélkül... pl. ovis kisfiúkban megjelenik a rejtett kasztrációs szorongás, lásd: Sigmund Freud felvetése, akivel alapvetően elindult a pszichológia tudománya.

A lényeg, hogy szerény, de szerintem hasznos felvetést tettem. :) És kiemeltem, hogy a szándékod jó, és hogy fontos általában a szülői kreativitás.

2011. aug. 18. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!