Vashiányos gyerekek anyukái! Milyen labor érték esetén kell a vasat pótolni?
Figyelt kérdés
2 éves kisfiam. Fe: 5,6, HGB:115 és Transzferrin telitettség: 10 a védőnő szerint ez vashiány, dokihoz hétfőn megyünk. Igazából gyakori légúti betegségei miatt volt a vérvétel. A vérszegénység ilyet is okozhat?
elég étvágytalan is mostanában, de mindig a betegségre fogtam. Lehet emiatt csökkent így le a vas szint. Magamat is okolom emiatt, mert régebben olyan jó evő volt de úgy 2 hónapja elég válogatós. Én meg ráhagytam.
Egyébként 14 hónapos korában kórházban feküdt bronchitis miatt és előkerestem a laborját. A HGB akkor is alacsony volt: 116. Vasat akkor nem néztek.
2011. dec. 16. 18:27
11/11 anonim válasza:
Akkor ugyanannyi az érték mint nálunk, akkor valószínű azért, hogy a fiú és lány gyerekeknél van különbség a vas referencia tartományában. Szerintem azért nem kell nagyon megijjedni nekünka 6,7 -re azt modnták egyáltalán nem veszélyes, jó a ti értéketek azért valamivel alacsonyabb, de azért nem hiszem ,hogy olyan nagy lenne a baj.Pótolni kell a vasat és akkor renbde jön.A védőnők sokszor úgy rá tudnak ijjeszetni az emeberre indokolatlanul. De holnap már úgyis menetek a dokihoz, és majd ő megmondja mi is a helyzet valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!