Anyukák! Szerintetek el lehet titkolni a karácsonyt a gyerekek elől?
Sajnos a párom nagyon kevés fizetést kapott,mert beteg volt és nincs bejelentve.Éppen a számlákat betudtuk fizetni.Én nem dolgozom,mert 22 hetes veszélyeztetett kismama vagyok.
Szerintetek hogyan titkoljam el a karácsonyt?A nagy már 8,a kicsi 4 éves.Még karácsonyfánk sem lesz.Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Kérlek titeket ne ítéljetek el,mert csak ez a hónapunk rossz,amúgy jól keres a párom és tudom mire vállaltam a gyerekeket.
Azért szerintem egy kétezer forintos műfenyőre valót csak ki tudtok spórolni, vagy kérni valakitől. Az legalább jövőre is megmaradna, ha úgy adódna.
Nem kell nagy fa, egy 100cmes is elég.
De erről még tudod mi jutott eszembe? A dédimnek volt egy kb 80-100cm-es fája, igazi fenyője. Csak égősor volt rajta. Ugye első karácsonykor még voltak ágai. Aztán lehullott. Összesöpörte, de a fa maradt. Még tavasszal, nyáron is. Olyan jó volt bemenni hozzá és mindig bekapcsolatattuk vele az égősort. Mindig megvolt a karácsonyi hangulat és az illat is. mert le volt hullva, de jó illata volt még akkor is.
A gyerekek szerintem is kapjanak apró ajándékokat. Hiszen ők még annak is örülnek. A négy éves pláne nem érzékeli, a nagyobb 8 évesnél is lehet valamit találni biztos ami apróbb dolog, de a vágya. Meg kell vele beszélni, kitudakolni. Lehet egy szép tolltartó, egy szép füzet vagy valami is jó lehet. Őszintén el kell mondani neki, hogy most egy apróságot tudtok venni, vagy tud a jézuska hozni, de később ha apa megkapja a fizetését, vagy te, akkor együtt elmentek és vehet amit szeretne, vagy amit akar a jésuska hozhatja azt. De szerintem kapjon apróbb ajándékot mindkettő. A kis karácsonyfa is fontos. A hangulat, éneklés, ünnep, a készület nagyon fontos. Igazából hiába van a többi, ha nincs meg az érzés akkor nem ér semmit. Tapasztalat.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat,ötleteket.
Hála istennek megoldódott a problémánk,kapott a párom fizetés előleget,így meglesz a karácsonyunk!:)))
Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!