Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Szerintetek el lehet...

Anyukák! Szerintetek el lehet titkolni a karácsonyt a gyerekek elől?

Figyelt kérdés

Sajnos a párom nagyon kevés fizetést kapott,mert beteg volt és nincs bejelentve.Éppen a számlákat betudtuk fizetni.Én nem dolgozom,mert 22 hetes veszélyeztetett kismama vagyok.

Szerintetek hogyan titkoljam el a karácsonyt?A nagy már 8,a kicsi 4 éves.Még karácsonyfánk sem lesz.Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Kérlek titeket ne ítéljetek el,mert csak ez a hónapunk rossz,amúgy jól keres a párom és tudom mire vállaltam a gyerekeket.

2011. dec. 16. 16:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb egy szegény karácsony, mint a semmilyen. szerezz ágakat (jó nagyokat) diszítsd fel a maradék díszekkel meg a szobát. üljetek össze, és papírból csináljatok díszeket, hallgassatok karácsonyi zenét vagy bármit találj ki amivel a karácsonyi hangulatot tudod fokozni. szerintem megértik majd, hogy az ajándék késik :). nem tudom mennyi pénzed van, vegyél olcsó valamit nekik ha tudsz. és én a helyedben a hangulatra koncentrálnék. ne vedd el tőlük a pénz miatt. lesz ez még jobb is. :)
2011. dec. 16. 21:07
 22/26 anonim ***** válasza:

Azért szerintem egy kétezer forintos műfenyőre valót csak ki tudtok spórolni, vagy kérni valakitől. Az legalább jövőre is megmaradna, ha úgy adódna.

Nem kell nagy fa, egy 100cmes is elég.

De erről még tudod mi jutott eszembe? A dédimnek volt egy kb 80-100cm-es fája, igazi fenyője. Csak égősor volt rajta. Ugye első karácsonykor még voltak ágai. Aztán lehullott. Összesöpörte, de a fa maradt. Még tavasszal, nyáron is. Olyan jó volt bemenni hozzá és mindig bekapcsolatattuk vele az égősort. Mindig megvolt a karácsonyi hangulat és az illat is. mert le volt hullva, de jó illata volt még akkor is.

A gyerekek szerintem is kapjanak apró ajándékokat. Hiszen ők még annak is örülnek. A négy éves pláne nem érzékeli, a nagyobb 8 évesnél is lehet valamit találni biztos ami apróbb dolog, de a vágya. Meg kell vele beszélni, kitudakolni. Lehet egy szép tolltartó, egy szép füzet vagy valami is jó lehet. Őszintén el kell mondani neki, hogy most egy apróságot tudtok venni, vagy tud a jézuska hozni, de később ha apa megkapja a fizetését, vagy te, akkor együtt elmentek és vehet amit szeretne, vagy amit akar a jésuska hozhatja azt. De szerintem kapjon apróbb ajándékot mindkettő. A kis karácsonyfa is fontos. A hangulat, éneklés, ünnep, a készület nagyon fontos. Igazából hiába van a többi, ha nincs meg az érzés akkor nem ér semmit. Tapasztalat.

2011. dec. 16. 21:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb ha elcsúsztatjátok 2 hetet a karácsonyt és szépen megünneplitek akkor mint hogy fenyő ágakat kapsz veszel stb. A nagyot is megfogja viselni és erre vissza emlékezni nagyon rossz én tudom. Anyukám egyedül nevelt engem és az öcsémet volt olyan karácsonyunk hogy nem volt fánk a barátnőm apukája megsajnált minket és tőlük kaptunk egyet. Anyu alufóliából készített díszeket ajándékra nem volt pénze kajára se nagyon..... Elég rossz emlék maradt :-/
2011. dec. 17. 10:23
 24/26 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ebből nagy ügyet csinálni. Egy kis pénzt össze tudtok kaparni, az előttem lévők írtak jó ötleteket. Nem hiszem, hogy a gyerekeknek túl nagy igényeik lennének, nem kell nekik drága ajándékokat venni. Te is készíthetsz nekik saját kezűleg valamit. Elég, ha egy kis műfenyőt vesztek olcsón, vagy néhány fenyőágat feldíszítesz. Az én kisfiamtól hetek óta kérdezgetjük mit kér karácsonyra, azt mondta karácsonyfát. Olyan aranyos. Aztán annyira kérdezgettem, hogy mit kér még, mire azt mondta, na jó lenne egy szép pohár meg egy tányér. Úgy összecsókolgattam. Hidd el, a kicsik apróságoknak is nagyon tudnak örülni!
2011. dec. 17. 22:01
 25/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat,ötleteket.

Hála istennek megoldódott a problémánk,kapott a párom fizetés előleget,így meglesz a karácsonyunk!:)))

Mégegyszer köszönöm mindenkinek!

2011. dec. 18. 16:34
 26/26 anonim ***** válasza:
ezt örömmel olvastam :). Nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek, és minden erre tévedőnek
2011. dec. 19. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!