Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Szerintetek el lehet...

Anyukák! Szerintetek el lehet titkolni a karácsonyt a gyerekek elől?

Figyelt kérdés

Sajnos a párom nagyon kevés fizetést kapott,mert beteg volt és nincs bejelentve.Éppen a számlákat betudtuk fizetni.Én nem dolgozom,mert 22 hetes veszélyeztetett kismama vagyok.

Szerintetek hogyan titkoljam el a karácsonyt?A nagy már 8,a kicsi 4 éves.Még karácsonyfánk sem lesz.Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Kérlek titeket ne ítéljetek el,mert csak ez a hónapunk rossz,amúgy jól keres a párom és tudom mire vállaltam a gyerekeket.

2011. dec. 16. 16:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most kapjanak kisebb dolgot és két hét múlva a rendeset.De legalább a hangulat legyen meg, nem az ajándék a lényeg.
2011. dec. 16. 16:56
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Szerintem a nagy megérti ha két hete csúszik, a kicsi meg fel sem fogja az idő különbséget. Ne aggódj ezen. Majd bepótoljatok kétszeresen!
2011. dec. 16. 16:57
 13/26 anonim ***** válasza:

Inkább egy kevés most, mint a csúsztatott Karácsony. Gondolj bele, a nagyobbik mit fog érezni a suliban!

Van olyan néha, hogy megszorul az ember, de legyél találékony. Tényleg elég, ha néhány ágat feldíszítesz, és valami apróságot teszel alá. A mákosguba meg nem olyan drága kaja.

Nagyszülők rokonok nem tudnának nektek néhány ezer forinttal segíteni?

Még az is eszembe jutott, ha közelben vannak a nagyszülők, náluk is tölthetnétek a Szentestét, akkor lenne igazi karácsonyfa, és otthonra már tényleg elég lenne néhány feldíszített ág.

Szurkolok nektek, hogy meg tudjátok oldani:)

2011. dec. 16. 16:58
 14/26 anonim ***** válasza:
A gyerekek akkor lesznek boldogok, ha van Karácsony. Ja és ha Ti meg tudjátok teremteni a hangulatot. A Karácsony másnapja jó ötlet. Ajándékokra szülői vagy baráti segítség? Tudom, kérni "megalázó", de januárban vissza tudnátok adni.
2011. dec. 16. 16:58
 15/26 A kérdező kommentje:

Húú,köszönöm a tanácsokat,nagyon aranyosak vagytok.

Most egy kicsit megnyugodtam,de nagyon rossz érzés,hogy mindig óriási karácsonyfánk volt,most meg épp csak gallyak lesznek.Meg alig lesz valami ajándék.

2011. dec. 16. 17:01
 16/26 A kérdező kommentje:

Sajnos a szülőkre nem számíthatunk,mert a párom szüleivel nem tartjuk a kapcsolatot,az én szüleim pedig egy fizetésből élnek,tehát alig van nekik pénzük.

Barátoknak pedig kell a pénz az ünnepekre.

2011. dec. 16. 17:12
 17/26 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nem a fa mérete számít. Kiskoromban nekünk mindig változó méretű fánk volt, anyagiaktól meg a szüleim kedvétől függően, de nekem attól még mindig maga volt a csoda, amikor csengőszóra kitárták a nappali ajtaját, és bemehettünk. Szerintem csináljátok meg a Karácsonyt így is. Énekeljetek, gyújtsatok gyertyát, mert ha nem, akkor 24-én este nagyon pocsékul fogjátok érezni magatokat. Üres lesz az egész, és százszor meg fogod bánni a halasztást. Így meg lehetőség lesz rá, hogy együtt legyetek és ünnepeljetek. Sokkal boldogabbak lesztek. Az igazi ajándékokat azért megkaphatják a gyerekek később is, de ünnep legyen!!!
2011. dec. 16. 17:33
 18/26 anonim ***** válasza:
Valamilyen gallyat szerintem is szerezzetek. Ne vedd annyira a szivedre. gyerekek, és mi neveljük öket ugy hogy várják a jézuskát, de nevelés szempontjábol néha annak is elö kell fordulni, hogy a jézuska késöbb érkezik, mert elöször a nagyon szegény gyerekekhez megy. Ha okosak a gyerekeid elhiszik, illetve a nagynak meg el kell mondani mi a helyzet, ez az élet. En is anya vagyok, tudom mit érzel, de nevelés szempontjábol butaság lenne eltitkolni, mert ez az élet fontos része, hogy nem mindig tehetjük amit szeretnénk. Aztán lehet hogy addigra akad egy kis pénzetek is, hogy a 200ft-osba esetleg mégis vegyetek vmit. Fel a fejjel!!!!
2011. dec. 16. 18:22
 19/26 anonim ***** válasza:

Műfenyője esetleg valaki ismerősnek nincs? Kölcsönkérhetnétek.

Az ajándékokra én is azt mondanám, hogy először a szegény gyerekekhez megy a Jézuska, és kicsit késik.

Merre laktok egyébként Pest megyén belül?

Én tavaly gyönyörű fát (igaz hullósat) vettem kemény 1500 ft-ért, ráadásul nem is kicsit.

szívesen segítenék, ha a közelben vagytok, mi is Pest megye, csak én meg 36 hetes vagyok a 2. babámmal, és nem tudok autóba ülni már.

2011. dec. 16. 19:18
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves utolsó,de nem azért írtam,hogy kolduljak,vagy más oldja meg a problémámat.

Csak tanácsot szeretnék kérni,hogy ti hogy tennétek a helyemben.Azért köszönöm mégegyszer.

2011. dec. 16. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!