Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lusta a gyerekem vagy mi...

Lusta a gyerekem vagy mi lehet mögötte? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

22 hónapos és nem akar egyedül enni. Ha zöldséget, gyümölcsöt felkockázok neki, persze azokat eszi, sőt nem is nagyon kell kockázni.

Néha evett már krumplipürét kanállal, meg már húst is villával, nagyon ügyesen beletalál a szájába.

De egyszerűen azt akarja, hogy én etessem.

Ma direkt rizsfelfújtat készítettem, amit tudom, hogy nagyon szeret, hátha. Evett két kanállal egyedül utána inkább otthagyta, mint hogy egyen.

A másik:

Negyediken lakunk és nincs lift. Tudna egyedül jönni, de nem akar. Inkább leül a lépcsőre és kivár. Valószínű tudja, hogy úgysem merem lépcsőn otthagyni sokáig egyedül.

Mostanában azt csináljuk, hogy egy emeletet viszem, utána egyet ő jön, megint cipelem megint ő jön. Ez valamennyire működik is, de végig sírva jön mellettem.

Jó lenne rászoknia a lépcsőzésre, tervezzük a kistesót, akkor már nem tudom cipelni a 14 kg-ját :)

Köszi, ha van ötletetek!

2011. dec. 16. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyszerű a válasz: szivat. és most jön még csak a java, kezdődik a hisztikorszak.

A gyerek próbálgatja a határait, minden gyerek másban éli ki ezt . Ő ezekben...

2011. dec. 16. 14:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam is viteti magát a másodikra, pedig idősebb. Ha fel akarok érni még aznap, akkor felviszem.
2011. dec. 16. 15:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Van ötletetek, mi a helyes vieslkedés ilyen esetekben?

Valaki hasonló cipőben, akinek már sikerült ilyet megoldani, vagy megoldás felé vinni?

2011. dec. 17. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam az ilyenekből problémát csinálni...ha nem akar egyedül enni, nem eszik. Ne aggódj, ha éhes lesz, úgyis megeszi egyedül is. Max kimarad az ebéd, de a vacsit nem fogja kihagyni, mert éhes lesz.:)

Ha sehogy sem boldogulsz a lépcsőnél, akkor próbáld meg, hogy viszel lentre egy párnát, ráültök, és ha el akar indulni felfelé, akkor hajrá. Te meg csak vársz...közben persze mondogathatsz olyanokat, hogy apa már fenn vár, mert játszani szeretne veled, vagy ha felérünk kapsz valami finomat(gyümölcsöt), vagy felhívjuk a mamát....nem tudom, amit szeret csinálni.

Előbb utóbb csak elunja, ha rájön, hogy te nem teszel semmit. Lehet mondjuk, hogy először eltart majd egy darabig.:))

2011. dec. 19. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!