Hogy magyarázzam el egy négyévesnek ki Isten, Jézus mi az a mennyország?
Én is könyvet vennék, vagy valamilyen játékos foglalkoztatót (unokaöcsémnek egy kis doboz van, amely tele van kártyákkal és mindegyiken történetek vannak a Bibliából, vagy Bibliai nevek és magyarázatuk).
Sokféle könyv van, én valamilyen képes könyvet vennék, ami színes, szép rajzokkal.
3 éves a kisfiam, kb. az ő szintjén úgy magyaráztam, hogy Isten teremtette a Földet ahol élünk, a növényeket, az állatokat, mindent, de látni nem lehet, mert az égben mennyországban él, ahol mindig süt a napocska, szivárvány van, és ha valakinek idelent a földön letelik az ideje felkerül hozzá és az angyalkákhoz. Idelentről lehet, hozzá beszélni, ha imádkozunk, ő meghallja, csak nem tud válaszolni.
Jézus Isten fia, aki szerette az embereket és ezért idő előtt felment az égbe, hogy onnan segítse őket.
Onnan figyel és (Karácsonykor ajándékot küld) nálunk legalábbis a Jézuska hozza.
Nagyjából így.
Nem szívatásnak szántam, csak nem hiszem, hogy pl. tavaly még nem mondtatok neki semmit, hiszen már akkor is három éves volt. A gyerek "tudását" évről évre kell kibővíteni ezzel kapcsolatban (is).
Már a két évesem is ért dolgokat ezzel kapcsolatban, ezért nem tudom elképzelni, hogy a három évesnek még nem mondtatok semmit tavaly...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!