Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy magyarázzam el egy...

Hogy magyarázzam el egy négyévesnek ki Isten, Jézus mi az a mennyország?

Figyelt kérdés
2011. dec. 15. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Én vennék egy ilyen könyvet, vannak gyerekeknek szólók ebben a témában. Én a könyvön keresztül tudnám. Akkor jön még 1000 kérdés...
2011. dec. 15. 12:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Leírnád nekem a könyv címét kedves válaszoló.Köszönöm :)
2011. dec. 15. 12:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Az első 3 évben hogy magyaráztad? :o)
2011. dec. 15. 12:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is könyvet vennék, vagy valamilyen játékos foglalkoztatót (unokaöcsémnek egy kis doboz van, amely tele van kártyákkal és mindegyiken történetek vannak a Bibliából, vagy Bibliai nevek és magyarázatuk).

Sokféle könyv van, én valamilyen képes könyvet vennék, ami színes, szép rajzokkal.

[link]

2011. dec. 15. 13:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Még neked is kedves második bár ha nem tudsz értelmesen válaszolni inkább ne tedd :)
2011. dec. 15. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:

3 éves a kisfiam, kb. az ő szintjén úgy magyaráztam, hogy Isten teremtette a Földet ahol élünk, a növényeket, az állatokat, mindent, de látni nem lehet, mert az égben mennyországban él, ahol mindig süt a napocska, szivárvány van, és ha valakinek idelent a földön letelik az ideje felkerül hozzá és az angyalkákhoz. Idelentről lehet, hozzá beszélni, ha imádkozunk, ő meghallja, csak nem tud válaszolni.

Jézus Isten fia, aki szerette az embereket és ezért idő előtt felment az égbe, hogy onnan segítse őket.

Onnan figyel és (Karácsonykor ajándékot küld) nálunk legalábbis a Jézuska hozza.

Nagyjából így.

2011. dec. 15. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem szívatásnak szántam, csak nem hiszem, hogy pl. tavaly még nem mondtatok neki semmit, hiszen már akkor is három éves volt. A gyerek "tudását" évről évre kell kibővíteni ezzel kapcsolatban (is).

Már a két évesem is ért dolgokat ezzel kapcsolatban, ezért nem tudom elképzelni, hogy a három évesnek még nem mondtatok semmit tavaly...

2011. dec. 15. 14:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
2011. dec. 16. 13:01
 9/9 szabolcs1988 válasza:
Szerezd be Jehova tanúitól a "Tanulj a Nagy Tanítótól" című könyvet. Ezekben a kérdésekben,de még nagyon sok más kérdésben is segítséget nyújt.
2011. dec. 17. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!