Csuktad már rá a gyerekedre az ajtót nevelési célzattal?
Elmondom a szituációt: 2 éves lányommal (tombol a dackorszak) jövünk fel a játszótérről. Nekem tele a kezem szatyrokkal.Felérünk a másodikra (nincs lift) közben ő kb.20szor eldobja magát a lépcsőn, hol sírva hol röhögve (gondolom ez ismerős másnak is akinek ekkora gyereke van:))Felérünk az ajtóba (totál lefőve)kinyitom mondom neki hogy jöjjön be, ő persze nem jön ott szórakozik.Nekem ugye tele a kezem, bevonszolni nem akartam mert természetesen üvölt mint a veszedelem.Így mondtam neki hogy Szia Dóri, én bementem akkor. És behajtottam az ajtót (nem csuktam kilincsre!) Jön fel a szomszéd nőci (felettünk lakik 2 vel) és jól beszólt, hogy miért hagyom kint a gyereket, és hogy lehet ilyet csinálni hogy KIZÁROM a lakásból és mit él át a gyerek.A lányomnak is magyarázott hogy jaj Dórika kicsuktak? Hazavigyünk? Én visszaszóltam hogy nem is látta a történet elejét és nem kizártam, most értünk haza.
Erre ő hogy reméli egyszer majd látja a gyerekvédelem is ezt stb. Normális??? Vagy én vagyok a hülye?
Hozzátenném hogy nem idős, 40 körüli és neki is van gyereke.
Ja és persze amikor ez történik hogy behajtom az ajtót, akkor a lányom nyafogni kezd ugyan de egyből indul befelé.
Most komolyan , értem én hogy állandóan 100% türelemnek kéne lenni és sose kapni fel a vizet de nem vagyok szuperanya sajnos, így van hogy ilyen eszközhöz nyúlok, de nem verem, nem szégyenítem meg, nem bántalmazom. Ez olyan nagy katasztrófa?
Azért ha mindenki a szívére teszi a kezét...2 éves gyereküket soha egyetlen percre se tévesztették szem elől?Állandóan 5 centi távolságra vannak tőle?pisilni is együtt járnak?
Meg ez hogy nem esik le a lépcsőn...nem, nem esik le mert járással egyidőben tanult meg profin lépcsőzni is, nem indul már neki csak úgy, nem 1éves hanem 2...szerintem a veszélyérzete is nagyobb, vagy csak a sajátomból indulok ki.
"Azért ha mindenki a szívére teszi
a kezét...2 éves gyereküket soha
egyetlen percre se tévesztették
szem elől?
"
Nem, mert egy 2 éves gyerek bármire képes!
Lásd a híreket, hogy mik történtek ebben az évben egy pillanatra szem elől tévesztett gyerekekkel! /pl. kiesett az ablakon vagy elütötte a saját anyja, és még sorolhatnám/
Az én 2 éves fiam is profin lépcsőzik, mégis van olyan, hogy megbotlik és ha nem vagyok mellette, levágódott volna a lépcsőn...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!