Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csuktad már rá a gyerekedre...

Csuktad már rá a gyerekedre az ajtót nevelési célzattal?

Figyelt kérdés

Elmondom a szituációt: 2 éves lányommal (tombol a dackorszak) jövünk fel a játszótérről. Nekem tele a kezem szatyrokkal.Felérünk a másodikra (nincs lift) közben ő kb.20szor eldobja magát a lépcsőn, hol sírva hol röhögve (gondolom ez ismerős másnak is akinek ekkora gyereke van:))Felérünk az ajtóba (totál lefőve)kinyitom mondom neki hogy jöjjön be, ő persze nem jön ott szórakozik.Nekem ugye tele a kezem, bevonszolni nem akartam mert természetesen üvölt mint a veszedelem.Így mondtam neki hogy Szia Dóri, én bementem akkor. És behajtottam az ajtót (nem csuktam kilincsre!) Jön fel a szomszéd nőci (felettünk lakik 2 vel) és jól beszólt, hogy miért hagyom kint a gyereket, és hogy lehet ilyet csinálni hogy KIZÁROM a lakásból és mit él át a gyerek.A lányomnak is magyarázott hogy jaj Dórika kicsuktak? Hazavigyünk? Én visszaszóltam hogy nem is látta a történet elejét és nem kizártam, most értünk haza.

Erre ő hogy reméli egyszer majd látja a gyerekvédelem is ezt stb. Normális??? Vagy én vagyok a hülye?

Hozzátenném hogy nem idős, 40 körüli és neki is van gyereke.

Ja és persze amikor ez történik hogy behajtom az ajtót, akkor a lányom nyafogni kezd ugyan de egyből indul befelé.

Most komolyan , értem én hogy állandóan 100% türelemnek kéne lenni és sose kapni fel a vizet de nem vagyok szuperanya sajnos, így van hogy ilyen eszközhöz nyúlok, de nem verem, nem szégyenítem meg, nem bántalmazom. Ez olyan nagy katasztrófa?

2011. dec. 14. 13:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mennyi szuper anyuka van itt,akik le is pontoztak. Nem hiszem el hogy még soha semmi "kifogásolhatót" nem tettek a gyerekükkel,ami miatt rájuk lehetne hívni a gyámügyet!
2011. dec. 14. 20:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szülő. De a legtöbb szabadidőmet gyerekekkel töltöm. Kamasztól kezdve, pár hónapos babákig. Senki sem akart itt okoskodni. De akkor elmesélem, hogy a múltkor, amikor beléptem egy lépcsőházba, egy kétéves forma gyerek az egyik bejárati ajtó előtt állt - az apuka beszaladt a kulcsért, mint utóbb kiderült. Helyes kissrác volt, ráadásul nyitott, könnyen kommunikál idegenekkel - legalábbis én ezt vettem észre amíg ott maradtam. Nem akartam magára hagyni, mert a bejárati ajtótól 3 lépésre kezdődött a lépcső... Az egy dolog, hogy könnyen elrabolhatták volna, de csúnyán megütötte volna magát, ha elindul a lépcsőn... 19/L
2011. dec. 14. 20:52
 13/17 anonim ***** válasza:
De a gyámhivataltól tartani nem kell. Sokkal rosszabb szülőktől sem veszik el a gyereket... Egyrészt a gyereknek trauma lenne - még ha két éves is, az államnak meg pénz. Senki sem járna járna jól. (Még ha ki is hivatják a gyámhivatalt, nem kell megijedni.)
2011. dec. 14. 21:05
 14/17 A kérdező kommentje:

Azért ha mindenki a szívére teszi a kezét...2 éves gyereküket soha egyetlen percre se tévesztették szem elől?Állandóan 5 centi távolságra vannak tőle?pisilni is együtt járnak?

Meg ez hogy nem esik le a lépcsőn...nem, nem esik le mert járással egyidőben tanult meg profin lépcsőzni is, nem indul már neki csak úgy, nem 1éves hanem 2...szerintem a veszélyérzete is nagyobb, vagy csak a sajátomból indulok ki.

2011. dec. 15. 12:18
 15/17 A kérdező kommentje:
úgy értem a lakáson belül (nem kint az utcánra gondolok).
2011. dec. 15. 12:19
 16/17 anonim ***** válasza:

"Azért ha mindenki a szívére teszi

a kezét...2 éves gyereküket soha

egyetlen percre se tévesztették

szem elől?

"

Nem, mert egy 2 éves gyerek bármire képes!

Lásd a híreket, hogy mik történtek ebben az évben egy pillanatra szem elől tévesztett gyerekekkel! /pl. kiesett az ablakon vagy elütötte a saját anyja, és még sorolhatnám/

Az én 2 éves fiam is profin lépcsőzik, mégis van olyan, hogy megbotlik és ha nem vagyok mellette, levágódott volna a lépcsőn...

2011. dec. 15. 14:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Az megint más, hogy hol hagyod egyedül... ha a szobában nézi a mesét, leköti (és még a kistesók is ott vannak mellette), akkor nem kell felette őrködni, elég, ha rájuk pillantasz. De azért bejárati ajtó előtt egyedül hagyni...és ez nem is nevelési célzat, amit tettél. A gyerek nem fogja érteni, hogy miért hajtod rá az ajtót. És nem fogja érteni, hogy ez most egyfajta büntetés. A 4. válaszolónak mondanám: ne haragudj, de nekem ez a szó, mint a "hiszti" negatív hangzású, nem szeretem használni, mert olyan jelentéssel bír, mintha a gyerek műbalhét rendezne. A kicsiknek nem elég fejlett a verbális képességük, nem tudják elmondani, miért teszik ezt vagy azt, belőlük így távozik a feszültség. Oka van, hogy miért teszi, szülőként pedig feladatod, hogy rágyere az okára, és segíts neki. Öleld meg, hogy tudja, te ott vagy neki, és támaszkodhat rád. És ha már kicsit megnyugodott, rákérdezhetsz.
2011. dec. 15. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!