Csuktad már rá a gyerekedre az ajtót nevelési célzattal?
Elmondom a szituációt: 2 éves lányommal (tombol a dackorszak) jövünk fel a játszótérről. Nekem tele a kezem szatyrokkal.Felérünk a másodikra (nincs lift) közben ő kb.20szor eldobja magát a lépcsőn, hol sírva hol röhögve (gondolom ez ismerős másnak is akinek ekkora gyereke van:))Felérünk az ajtóba (totál lefőve)kinyitom mondom neki hogy jöjjön be, ő persze nem jön ott szórakozik.Nekem ugye tele a kezem, bevonszolni nem akartam mert természetesen üvölt mint a veszedelem.Így mondtam neki hogy Szia Dóri, én bementem akkor. És behajtottam az ajtót (nem csuktam kilincsre!) Jön fel a szomszéd nőci (felettünk lakik 2 vel) és jól beszólt, hogy miért hagyom kint a gyereket, és hogy lehet ilyet csinálni hogy KIZÁROM a lakásból és mit él át a gyerek.A lányomnak is magyarázott hogy jaj Dórika kicsuktak? Hazavigyünk? Én visszaszóltam hogy nem is látta a történet elejét és nem kizártam, most értünk haza.
Erre ő hogy reméli egyszer majd látja a gyerekvédelem is ezt stb. Normális??? Vagy én vagyok a hülye?
Hozzátenném hogy nem idős, 40 körüli és neki is van gyereke.
Ja és persze amikor ez történik hogy behajtom az ajtót, akkor a lányom nyafogni kezd ugyan de egyből indul befelé.
Most komolyan , értem én hogy állandóan 100% türelemnek kéne lenni és sose kapni fel a vizet de nem vagyok szuperanya sajnos, így van hogy ilyen eszközhöz nyúlok, de nem verem, nem szégyenítem meg, nem bántalmazom. Ez olyan nagy katasztrófa?
Most erről hirtelen az jutott eszembe, ami tegnap volt a híradóban videóval együtt.
5 éves kislány leáll hisztizni az utcán, anyuka elindul tovább, otthagyja a gyerekét, háttal neki, gondolva, hogy majd megy utána. Erre jött egy autó, telibe átment a gyereken. Mázli, hogy nagy kocsi jött, és átment a gyerek fölött -- nem lett baja.
Ez a történet tegnapi, úgyhogy nem emiatt, hanem amúgy is csak úgy szoktam "otthagyni" a lányomat, ha rálátok, mert tényleg ilyenkor történik mindig valami más.
Máskor húzd be a lányodat a lakásba, szidd le vagy bármi, de ne hagyd kint. Leeshet a lépcsőn, elfuthat, stb stb stb
Mintha én írtam volna,de az én lányom csak 21hónapos. Nálunk 2-2 lakás előtt van egy kis előtér amihez rácsos ajtó van. Na én ebbe az előtérben lévő lányomra hajtottam rá a bejárati ajtót,mikor nem volt hajlandó bejönni! A rács már zárva volt,így nem tudott elmenni sehová.
A szomszédok tudják milyen hisztis a lányom,így nem szólogatnak be. De én sem vagyok szuper anya! Az egyik kezem tele van a boltban vett dolgokkal,és másik a 15kilós lányommal,hát szakad a cérna!
Teljesen megértelek!
A szomszéd a lüke. Nekem is tele a hócipőm olyanokkal, akik látnak fél percet az életünkből és azt hiszik mindent tudnak.
Rendszerese levágta magát a fiam a lépcsőkön, hogy cipeljem föl. Én fölvittem a cuccokat (első emelet), lepakoltam, lejöttem érte és kivártam, hogy jobb belátásra térjen. Valszeg mindig hallotta az egész ház (összesen négy lakás van), hogy hazaértünk. Most már nyújtja a kezét és jön. (két és fél éves) Ez is elmúlt.
1.
Egyébként a szomszédod egy bunkó, semmi köze hozzá, hogy te mit csinálsz, utálom az ilyen mindenbe beleszóló okostojásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!