Hány éves kortól ajánlott a fluoridos gyermekfogkrém?
SOHA!!! Még neked sem!!!
A fluorid idegméreg, nem is szabadna fogkrémbe tenni. Nálunk persze nem írják rá a fogkrémekre, de ha megnézel egy eredeti amerikai fogkrémcímkét, akkor elolvashatod, hogy mindre rá van írva: ha véletlenül lenyelte, azonnal forduljon orvoshoz vagy a méregügyi központhoz. Minden fogkrémen rajta van, legalábbis két éve még rajta volt, azóta nem láttam amcsi fogkrémet.
Akkor ne egyél halat,csirkehúst stb.
Kedves első nem akarlak megbántani, de rég nevettem ilyen jót:D
Nem ártana utánanézned a fluoridnak, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz.
KÉrdező, ha már kiköpi a fogkrémet, akkor adhatsz neki fluoridosat. A gyerekfogkrémek (pl. elmex kids) eleve csökkentett fluoridtartalmúak.
Első, én is rég nevettem ekkora baromságot ilyen jót, pláne egy amcsi feliratot hozni alátámasztásként.
Egyébként meg gyerekkoromban tubusszámra ette minden gyerek az ismeretségi körömben a Gabi fogkrémet és nem hogy nem kaptunk idegmérgezést, és nem fordultunk orvoshoz még bajunk sem lett.
Így én kezdettől azt adok a gyerekeimnek. na jó addig eljutottam, enni nem engedem neki, mint én annak idején.
fluorid tényleg idegméreg, na de azért nem úgy van ahogy az első válaszoló írta :D
addig nem szabad ilyen fogkrémet adni a gyereknek amíg nem tudja kiköpni, különben a tejfogakat elszínezheti, beszürkülhetnek tőle
csontfogakra már fluoridos fogkrém ajánlott
Na hát igen, akkor hogy is van ez? Minden nagyobb gyermeknek való és felnőtt fogkrém tartalmaz fluoridot. :) Én is nagyot nevettem.
A lényeg, ha már megtanulta kiköpni, akkor mehet neki a fluoridos fogkrém.
Úgy van ez, hogy még az ivóvíz is tartalmaz fluoridot. És a fluorid igenis kell a fogaknak, ahol alacsony fluorid-tartalmú az ivóvíz, ott külön fluoridtablettát is szoktak felírni a kicsiknek (Zymafluor).
1,5-2 éves kortól már csökkentett fluoridtartalmú fogkrém ajánlott, még ha nem is tudja kiköpni a pici, egy borsónyi mennyiség a fogkrémre nem ártalmas még.
2 éves elmúlt a kisfiam, és én a 2-6 éves kor között használható Signalt veszem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!