Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok két és fél éves...

Mit csináltok két és fél éves gyereketekkel, ha állandóan köhög a bölcsi miatt?

Figyelt kérdés
Kislányom három hónapja jár bölcsődébe. Igaz pár napot megy, pár napot itthon van. A köhögés szinte állandóvá vált nála és az orrfolyás. Mit szoktatok adni neki?
2011. dec. 10. 07:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Mintha en irtam volna ki a kerdest. Az en lanyom is 3 honapja bolcsis, igaz o minden nap jar es karacsonykor lesz 2 eves, es szinten allandoan kohog. Eloszor ambroxol kapott, segitett ugyan rajta, de aztan megint kohogott ujbol. Kapott prospant is, most is azt ajanlotta a doki, meglatjuk milyen lesz. Volt mar ACC 100 is, illetve allandoan iszik mezes citromos teat. Hol alig kohog, hol meg nagyon csunyan. En mar a hagymatean gondolkozom, mert a fent leirtak ideig oraig hatnak, aztan kezdodik minden elorol.
2011. dec. 10. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Próbálj meg immunerősítőként normaflort adni neki, egy felet egyszerre, illetve van (ha jól tudom) most már gyerekeknek is.

A natúr joghurt, kefir hasonlóan jó hatású, ha élőflórás.

Idővel megedződik az immunrendszere, és nem lesz ilyen gond.

Sajnos ezen az időszakon túl kell esni.

2011. dec. 10. 08:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam is mindig köhögött,nekünk broncho vaxomot írt ki a doki,ezt kúra szerüen kell szedni,nekünk nagyon bevált.Kicsit drága de 3 hónapra elegendő,30 db van benne és úgy kell szedni hogy 10 napig napi egyet utána 20 nap szünet.Küldök egy linket olvasd el. [link]
2011. dec. 10. 10:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is 2,5 éves a kisfiam,szeptember óta bölcsis. Október eleje óta ő is állandóan köhög és folyik az orra, de eddig még csak 8 napot hiányzott a bölcsiből.Én szerintem feliratom neki a háziorvossal a Bronho vaxomot vagy Ribomunylt,sokan dícsérik.
2011. dec. 10. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekünk nagyon bevált az Immunotrofina nevű immunerősítő szer.

Tavaly még nem járt közösségbe a most 2 éves kisfiam, de az ovis tesójától elkapott mindent: volt többször is hörghurut, mandulagyulladás, torokgyulladás, középfül-gyulladás, meg persze az ezeket okozó-kísérő állandó orrfolyás és köhögés.

Idén okt-ben kezdte a bölcsit és azóta a hasmenéses víruson kívül még nem jött ki rajta komolyabb betegség (kopp-kopp-kopp). Volt, hogy elkezdett köhögni vagy folyni az orra, de pár nap alatt kigyógyult belőle, persze tüneti kezelés mellett. Tavaly egy szimpla köhögésból min. 2-3 hétig tartó tortúra lett mindig!

Szóval én nagyon esküszöm erre a szerre.

Ja és persze magától is kinövi majd előbb-utóbb, mármint hozzáedződik a szervezete a gyakori vírusokhoz, bacikhoz. A nagyobbik fiam idén még nem volt beteg egyáltalán (ismét kopp-kopp-kopp), neki ez a 4. éve már közösségben. És ő nem kapja az Immunotrofinát.

2011. dec. 10. 14:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Eddig mindig Spiropentet kaptunk, ez is csak ideig óráig hatott. Az Immunotrofinát én is adom neki. Hol köhög, hol nem. Úgy látszik a 25 hónapos szoptatás sem segít. Jó hétvégét nektek!
2011. dec. 11. 08:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia.. itthon van, most november eleje óta. Most múlt el, a doktornő immunerősítőt írt, két napja szedi: Ribomunyl.

Azt ajánlotta, amíg tudjuk tartsuk itthon, hogy betegség nélkül le tudjon menni a 3 hetes első kúra, most az ünnepek miatt valahogy összehozzuk. Utána viszem csak vissza. Az apja asztmás, nekem nagyon nem mindegy. :-(

2011. dec. 11. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!