Iszonyatos derékfájásom van kisbabám emelgetése miatt, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Van hogy kisugárzik az alhasamba is. Alig bírom megemelni. 9kg.2009. máj. 15. 19:45
1/6 anonim válasza:
Én reumatológián jártam, ahol fizikoterápián és gyógytornán vettem részt. A tornát azóta is csinálom. Sokkal jobb a helyzet, de a fiziko nem sokat ért. Amúgy ez egy éve volt, nemrég voltam kontrollon és azt mondta a reumatológus, hogy sokat javult a gerincem. Mert a gerincferdülés miatt nem bírtam az emelgetést. Amúgy a háziorvos ad beutalót a reumatológiára, de az enyém elég hülye. Először azt mondta, hogy kíméljem magam. 10 hós gyerek mellett? Akkor annyi idős volt. De egyébként tényleg csak akkor vettem fel, amikor nagyon kellett.
2/6 anonim válasza:
Ő még annyira nem nehéz.Mivel a hasadba is kisugárzik a fájdalom sztem beszélj a nődokiddal,amúgy meg megkereshetsz 1 orthopéd orvost vagy sokat segíthet 1 jó masszőr vagy csontkovács.
3/6 anonim válasza:
Amíg nagyon fáj a derekad, ne emeld, ha megoldható, feküdj felpolcolt lábbal sokat. Érdemes kenegetni valamivel, attól függ, szoptatsz-e, én inno rheuma krémet szoktam használni, de a flector is jó, ha nem szoptatsz. Megelőzésnek gerinctornát végzek, ez főleg has-és hátizomerősítő gyakorlatokat és lazítást tartalmaz, a hasizomgyakorlatokat leszorított derékkal kell végezni. Emelésnél pedig nagyon figyelj arra, hogy mindig egyenes derékkal emeld és lehetőleg minél közelebb magadhoz. Én a kiságyból is úgy veszem ki, hogy előbb ülésbe húzom, közel magamhoz.
egy 8 kilós 4 hónapos anyukája
4/6 anonim válasza:
Nekem is ez volt, annyira hogy fájdalom csillapítót kellett szednem, mert nem tudtam már semmit csinálni.A földön csináltam gyakorlatokat az pár percre segített.Attól is lehet, hogy nagy rajtad a teher, attól is fáj a derék.Csinálj ellen mozgást, mozgasd meg mindened, kapcsolódj ki, ha teheted. El fog múlni, nekem is sokáig tartott!
5/6 anonim válasza:
Fizikó terápia és heti 3-ri alkalommal úszás!!!
6/6 A kérdező kommentje:
köszi.1 éves a babó. az edánál azt mondták, ferde alul a gerincem, alig tudták beadni...
2009. máj. 18. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!